Turizm sektörüne yeni neferler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi turizm Fakültesi 11. Dönem Mezunlarını verdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, hedeflerinin Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alan bir fakülte haline gelmek olduğunu söyledi.1992 yılında...

Turizm sektörüne yeni neferler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi turizm Fakültesi 11. Dönem Mezunlarını verdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, hedeflerinin Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alan bir fakülte haline gelmek olduğunu söyledi.

1992 yılında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi, bu yıl 11. Dönem mezunlarını verdi. Üniversite AKM salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, okulun ilk öğrencilerini 2001-2002 yılında Seyahat İşletmeciliği Bölümüne aldığını, 26 Ağustos 2014 tarihinden itibaren “Turizm Fakültesi” olarak eğitim-öğretimini sürdürdüğünü ve bugüne kadar toplamda Bin 725 mezun verdiğini açıkladı.

Hedef büyüttüler

Önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirmek istedikleri hedeflerini de açıklayan Dekan Bahar, “Fakültemizde lisans düzeyinde Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümleri olmak üzere üç bölüm ile birlikte Konaklama İşletmeciliği Uzaktan Eğitim Lisans Tamamlama Programı kapsamında eğitim verilmektedir. Gelecek iki yıl içerisinde de Turizm Rehberliği ile Turizm İşletmeciliği bölümlerini açarak lisans eğitimindeki çeşitliliği artırmayı düşünmekteyiz. Lisansüstü düzeyde ise, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ile Doktora seviyesinde eğitim verilmektedir. Yeni kurulan bir fakülte olarak amacımız, eğitim-öğretim hizmetinde kaliteyi sürekli arttıran ve turizm sektöründe adından sıkça söz ettiren; öğrencilerimizin Muğla’da ve fakültemizde olmaktan mutlu olduğu, geleceğe iyimser bakan ve alanında lider bir eğitim kurumu olan, stratejik bakış açısına sahip, geleceğin lider ve yönetici kadrolarını yetiştirebilmektir. Bir diğer önemli amacımız ise fakültemizin tüm bölümleri için geçerli olmak kaydıyla Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alan Turizm Fakültesi olabilmektir” dedi.

11. Dönem mezunları kep fırlattı

İlk mezunlarını 2005 yılında veren okulun bu dönem 11. Mezunlarını verdiğini belirten Bahar, “Bu yılki mezunlarımızla birlikte, fakültemizin 11 yılda mezun ettiği öğrenci sayısı toplamda Bin 725’tir. Turizm sektöründe mezuniyet sonrası sizleri bekleyen rekabetçi ortama hazır olabilmeniz için başta yabancı dil eğitimi olmak üzere hem teorik, hem de uygulamalı olarak vermiş olduğumuz derslerde almış olduğunuz bilgi, deneyim ve kazanımlar ile sahip olduğunuz staj tecrübesi; sizlerin yolunu bir fener gibi aydınlatarak konaklama, seyahat, ulaşım, yeme-içme ve eğlence işletmeleri başta olmak üzere turizm sektörü ile ileri-geri bağlantısı olan ellinin üzerindeki sektör ve alt sektörde faaliyet gösteren işletmelerde önemli yerlere gelmenizde büyük yarar sağlayacaktır” dedi.

Rektör’den teşekkür

Turizm Fakültesi Dekanı olarak göreve başladığı 5 Eylül 2014 tarihinden bu yana kendilerine sürekli destek olan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Rektör Yardımcılarıma teşekkür eden Prof. Dr. Ozan Bahar, “Tüm üniversite ve fakülte çalışanlarımız, öğrencilerimizin yetiştirilmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapma gayretindedirler. Buradan hareketle, Fakültemizde öğrencilerimize en iyi hizmeti sunma noktasında emeği geçen herkese-tüm çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Dekandan mezunlara tavsiye

Dekan Bahar, son olarak mezun olan genç turizmcilere seslenirken, “Sevgili genç turizmci adaylarımız, yükseköğreniminiz boyunca derslerinizde gösterdiğiniz başarının yanı sıra, sektörel uygulamalarınızda da gösterdiğiniz yüksek performans ve gayret ile mezuniyete doğru bugün ilk adımı atmış olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Ancak unutmayınız ki, yarış ve sınavlar bitmedi. Bundan sonraki hayatınızda daha büyük başarıları yakalamanız ve toplumda mutlu bireyler olabilmeniz için evrensel düşününüz ancak ülkemizin kültürel, ahlaki ve dini değerlerine de sahip çıkınız. Yeniliklere daima açık olunuz, olayları neden-sonuç ilişkisi içerisinde sorgulayarak sürekli kendinizi geliştiriniz. Kendiniz ile ve çevrenizle barışık insanlar olunuz. Turizmin varlık nedeni olan doğal çevreyi koruyunuz. 9 aylık dekanlık görevim boyunca siz değerli turizm fakültesi öğrencilerini tanımaktan ve böyle güzel öğrencilere sahip olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sizlere her zaman kapımız açık, bizlerin varlık nedeni sizlersiniz. Bu duygu ve düşünceler ile yolunuz, bahtınız açık, Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.