Turizm Haftası başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, beraberindeki heyetle kültür ve turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış’ı makamında ziyaret...

Turizm Haftası başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, beraberindeki heyetle kültür ve turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, “Muğla Bölgesi Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından birisi.  Umarım bu turizm sezonu çok güzel bir şekilde geçirilir. Turizm sektöründe çalışan ve turizmin geliştirilmesi için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özer ise yaptığı açıklamada 2013-2014 sezonunda turizm çalışmalarını arttırmak için 28 tane turizm fuarına katıldıklarını belirtti. Özer, “Tur operatörleri ile yaptığımız bütün görüşmelerde ve çalışmalarda önümüzdeki sezonun çok iyi geçeceği ve bu yıl bölgemize gelecek ziyaretçi sayısında artış olacağı öngörüsü var.” dedi.

Bölgemize gelecek olan uçak sayılarına bakıldığında pazarın iyi durumda olduğunu söyleyen Özer, “Turizm bir seyahat faaliyeti. İnsanların gezdiği, gördüğü, eğlendiği ve her zaman güzelliği bekleyen bir sektör. Bu bağlamda, turizm sezonunun iyi geçmesi ekonomik anlamda bölgemize ve ülkemize girdi sağlanması demek. ” şeklinde konuştu.

Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, mevcut kültürel ve doğal değerlerimize sahip çıkılmasını sağlamak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, iç turizmi canlandırmak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla,  Turizm Haftası ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.