Turizm fuar sezonu açıldı

Yurt içi turizm fuarlarının ilki İzmir Travel Turkey fuarı kapılarını açtı. Fuara 21 ülkeden 60’dan fazla şehir ve 850 firma katılıyor.Türkiye’nin düzenlediği en büyük turizm fuarlarından Travel Turkey İzmir Uluslararası...

Turizm fuar sezonu açıldı

Yurt içi turizm fuarlarının ilki İzmir Travel Turkey fuarı kapılarını açtı. Fuara 21 ülkeden 60’dan fazla şehir ve 850 firma katılıyor.Türkiye’nin düzenlediği en büyük turizm fuarlarından Travel Turkey İzmir Uluslararası Fuar alanında düzenlenen tören ile kapılarını açtı. Travel Turkey turizm fuarına Muğla’dan Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında turistik ilçelerin temsilcileri katıldı. 8 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek fuarda Muğla’nın tanıtımı yapılacak.

Travel Turkey fuarına Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Endenozya, Etiyopya, Fransa, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Malezya, Mısır, Polonya, Slovenya, Tunus, Ürdün, Yunanistan gibi birçok ülkeden gelen turizm sektörü temsilcileri stantları gezerek sektörle ilgili görüşmeler yaptı.

Bu yıl düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarında Çanakkale Partner İl, Mısır ise partner ülke olarak seçildi. Hannover Messe İnternational İstanbul ve TÜRSAB işbirliği ile bu yıl 7’ncisi yapılan fuar alanında Marmaris, Bodrum, Fethiye ilçelerinin temsil edildiği stantlar, ayrıca Muğla Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 80 m²lik standı yer aldı. Stantta broşür, poster, tanıtım DVD ve CD’leri, çeşitli hediyelik eşyalar ve ikramlar dağıtıldı. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören stantta, Muğla tüm tarihi kültürel ve turistik değerleriyle tanıtıldı.

Fuara Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Mutlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovaski, Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali Ismail, ilçe ve belde belediye başkanları ve Turizm Altyapı Birlikleri ve Turistik Otelciler Birlikleri temsilcileri, otel yetkilileri ve turizmciler katıldı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.