Turizm bu kafayla mı gelişecek?

Turizmin gözde tatil merkezlerinden Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılan deniz temizliğinde çıkan malzemeler görenleri hayrete düşürdü.Marmaris Uzunyalı mevkisinde üç kişilik dalış ekibi, deniz dibini temizledi. Marmaris...

Turizm bu kafayla mı gelişecek?

Turizmin gözde tatil merkezlerinden Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılan deniz temizliğinde çıkan malzemeler görenleri hayrete düşürdü.

Marmaris Uzunyalı mevkisinde üç kişilik dalış ekibi, deniz dibini temizledi. Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin ve gönüllü dalgıç Erkut Bakıroğlu koordinatörlüğünde yapılan temizlik çalışmasına Marmaris Belediyesi temizlik elemanları da destek verdi. Yaklaşık 3 saat su altında kalan ekip, deniz dibinden onlarca araba lastiği, plastik ve cam şişeler, çaydanlık, tencere, soba borusu, hatta bir kamyon lastiği ve alışveriş sepeti çıkardı. Dalış yapan dalgıçlar, "Sorumsuz kişiler tarafından denizlerimize atılan bu atıklar son derece tehlikelidir. Ayrıca suda yıllar boyunca kaybolmuyorlar" dedi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin ise, "Bu çalışmalar 1-2 ay sürecek. Denizin dibinde yüzlerce metrekarelik alan şişelerle kaplanmış durumda. Birkaç ay sonra turistler gelip buralarda yüzecekler. Bu çöplerin temizlenmesi lazım. Yarın da liman temizliği yapılacak” diye konuştu.

Dalgıç Erkut Bakıroğlu, karaya çıkartılan malzemelerin denizdeki malzemelerin onda biri kadar olduğunu belirterek, “Bu kadar çöpü sadece 1.5 günde üç arkadaşla çalışarak çıkarttık. Bu bölgede en az 4-5 gün çalışmamız gerekiyor ki gerçek bir temizlik oluşsun. Ekibimizi çoğaltıp temizliğe devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmesini rica ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.