Turizm Bölgesinde çevre kirliliği iddiası

Milas’'taki turizm merkezlerinden biri olan Kıyıkışlacık Mahallesi’nde, yol kenarına dökülen molozlar ve bazı kumsallara atılan çöpler vatandaşlardan tepki topluyor.Barındırdığı tarihi ve doğa güzellikleriyle turistlerin...

Turizm Bölgesinde çevre kirliliği iddiası

Milas’'taki turizm merkezlerinden biri olan Kıyıkışlacık Mahallesi’nde, yol kenarına dökülen molozlar ve bazı kumsallara atılan çöpler vatandaşlardan tepki topluyor.

Barındırdığı tarihi ve doğa güzellikleriyle turistlerin ‘cennetten bir köşe’ diye tabir ettiği Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yaşanan moloz ve çöp rezaleti, vatandaşlardan ve turistlerden tepki topluyor. Kıyıkışlacık’taki otellerin ve yazlıkçıların oturduğu ve birçok sitenin bulunduğu Narlıtepe mevkiinde, yol kenarına uzun süredir çöp ve moloz dökülüyor. Doğaya dökülen katı atılar bir yandan çevre kirliliği oluştururken; bir yandan da Kıkışlacık’ın prestij kaybı yaşamasına neden oluyor. Yerli turistlerin olduğu gibi yabancı turistlerin de yol güzergahındaki alan, deyim yerindeyse tam bir moloz döküm sahası olarak kullanılıyor. Durumdan oldukça rahatsız olan vatandaşlar, yol kenarındaki molozların temizlenmesini, sorumlulara da gereken cezai işlemin uygulanmasını istiyor.

Öte yandan yörenin eşsiz altın sarısı kumsallarının bulunduğu Zeytinlikuyu’daki kumsallarda da çevre kirliliği yaşanıyor. Muğla turizminin parlayan yıldızı olarak gösterilen ve yazın turistlerin uğrak yeri halini alan kumsallardaki katı atıklar, çevre duyarlılığına ve bilincine sahip vatandaşların eleştirilerine konu oluyor. Kıyıkışlacık’a gereken değerin verilmediğini söyleyen vatandaşlar; “Kumsallarda ve yol kenarlarında yaşanan kirlilik nedeniyle endişe duyuyoruz. Buranın ciddi bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen, bu doğa ve tarihi güzelliklere gereken ilgi gösterilmiyor. Bu kötü manzara görmezlikten gelinmemeli artık… Öncelikle vatandaşlar ve yetkililer Kıyıkışlacık’a sahip çıkmalı” diyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.