Turizm beldesinde 214 metreden bin 20 ton atık

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dere temizliklerine devam eden MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 247 metrelik dere temizliğinde balçık, lastik, naylon ve demir parçalarından oluşan bin 200 ton ağırlığında katı atık çıkardı.Marmaris’te...

Turizm beldesinde 214 metreden bin 20 ton atık

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dere temizliklerine devam eden MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 247 metrelik dere temizliğinde balçık, lastik, naylon ve demir parçalarından oluşan bin 200 ton ağırlığında katı atık çıkardı.

Marmaris’te kış hazırlıklarını sürdüren Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, dere temizlikleri ve hat temizleme çalışmalarına devam ediyor. Halk arasında Maxim 5 deresi olarak bilinen derenin temizliğini gerçekleştiren ekipler, çalışmalarda son aşamaya geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi araçlarının da destek verdiği dere temizlik çalışmaları toplam 12 gün sürdür.

İlçede toplam 12 gün süren dere temizlik çalışmasının 214 metresi temizlendi. Günlük 100 ton atık dereden çıkarılırken 12 günde toplam bin 200 ton atık çıktı. Ekiplerin dere temizliğinde çok sayıda lastik, poşet, kıyafet, demir parçaları, olta ve balçık çıkardı.

8 ton yağ çıktı

Dere temizlik çalışmalarını sürdüren MUSKİ ekipleri aynı zamanda kanal temizleme çalışmalarına da devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Marmaris Belediyesine ait bir adet su tankeri ekiplere destek olurken ekipler, 10 Bin metre uzunluğundaki hattın 2 bin metresini temizledi. Marmaris Tapu Müdürlüğü mevkiinde çalışmalarını sürdüren MUSKİ ekipleri, hattan 8 ton atık yağ çıkardı.

Yapılan çalışmaları değerlendiren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Marmaris’te olası bir şiddetli yağışa karşı önlemlerimizi aralıksız olarak almaya devam ediyoruz. Bu çerçevede dere ve kanal temizleme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda bize gerek araç, gerekse personel desteği veren Muğla Büyükşehir Belediyemiz ve Marmaris Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.”

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.