Turistlerin tapınakta dolunay keyfi

Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde bulunan ve dünyadaki 3.5 milyon Pagan'ın kabesi olarak kabul edilen Lagina Antik Kenti’ne gelen 70 kişilik turist kafilesi mitolojik söylemlere göre dolunayın en güzel izlendiği yer...

Turistlerin tapınakta dolunay keyfi

Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde bulunan ve dünyadaki 3.5 milyon Pagan'ın kabesi olarak kabul edilen Lagina Antik Kenti’ne gelen 70 kişilik turist kafilesi mitolojik söylemlere göre dolunayın en güzel izlendiği yer olan Hekate Tapınağı'nda dolunayı izledi.

Mitolojik söylemlere göre dünyada dolunayın en güzel izlendiği yer olarak kabul edilen Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde bulunan Lagina Antik Kenti’ne gelen 70 kişilik turist kafilesi burada dolunayı izledi. Ay ve Gece Tanrıçası olan Hekate’ye adak adanan ve dünyada dolunayın en güzel izlendiği yer olarak kabul edilen Turgut Mahallesi’nde bulunan Lagina Antik Kenti’ne gelen turist kafilesi tapınak alanını gezdi ve Karialılar’ın Hekate’ye adak adadıkları sunakta dua ettiler. Muğla Kent Konseyleri Birlik Başkanı Araştırmacı Yazar Hamdi Topçuoğlu eşliğinde antik kente gelen turistler dolunayı izlemeden önce bereketi eden haşlanmış buğday yediler. Amaçlarının Muğla’da turizmi iç kesimlere de yaymak olduğunu ve Hekate tapınağının dünyanın başka bir yerinde olmadığını belirten Muğla Kent Konseyleri Birlik Başkanı Araştırmacı Yazar Hamdi Topçuoğlu; “Seleukos kralları, Lagina kutsal alanını dini merkez, Lagina’ya 11 kilometre uzaklıkta bulunan Stratonikeia kentini ise siyasi merkez olarak yapmışlar. Hekate Tapınağı, dünyanın başka bir yerinde yok. Hekate, dünyanın en önemli inanç merkezlerinden birisidir. Hekate, Mezopotamya’dan buraya gelen ve Anadolu’da bin yıllarca yaşamış olan ana tanrıça kültürünün son örneğidir. Hekate, yeraltının, yerüstünün ve gökyüzünün sahibidir. Hekate, doğumun, hayatın ve ölümün sahibidir. Hekate’te biz, kadının; yaratıcı, doğurgan ve yaşatıcı özelliğini görüyoruz. Kuşkusuz, dünyanın tekrar barışa ulaşabilmesi ve dünyanın dengelerinin tekrar kurulabilmesi için dünya kadınlığının da buradan alabileceği çok önemli paylar olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Lagina Kutsal alanı içerisinde bulunan ve mitolojik inanca göre dünyada dolunayın en güzel izlendiği yer olarak kabul edilen yer olan Hekate Tapınağı’nda dolunayı izleyen turist kafilesi daha sonra antik kentten ayrıldı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.