Turistlerden engellilere destek

Bodrum ilçesinde bulunan Forever Otel turizm sezonunda yaklaşık 12 bin mavi kapak topladı. Forever Otel yönetiminin engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye alabilmesi için başlattığı kampanya ya çok sayıda duyarlı turistin...

Turistlerden engellilere destek

Bodrum ilçesinde bulunan Forever Otel turizm sezonunda yaklaşık 12 bin mavi kapak topladı. Forever Otel yönetiminin engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye alabilmesi için başlattığı kampanya ya çok sayıda duyarlı turistin yanı sıra otel personeli de katıldı. Tatil için Bodrum'a gelen Hollandalı Mariska Kwper de kampana ya katılarak destek oldu.

Hollandalı turist Makariska Kwper kaldığı otelde yürüme engelliler yararına su şişelerinin kapaklarının toplandığını belirterek “İçtiğim tüm suların kapaklarını ayırıp kampanyaya isteyerek katıldım” dedi.

Otelin Genel Müdürü İbrahim Mert basın mensuplarına yaptığı açıklamada turizm sezonu boyunca otelde kalan müşterilerin katılımını sağlamak amacıyla kapak toplama noktaları oluşturduklarını ve otel mutfağı ile diğer birimlerinde çalışan personelin de mavi kapakların toplanması amacıyla katılımlarını sağladıklarını anlattı.

Toplandıktan sonra, poşet ve kolilerde biriktirilen on binden fazla mavi kapak otelin kamyoneti ile Amiral Turgutreis İlköğretim Okulu yönetimine teslim edildi. Okul yetkilileri toplanan kapaklar ile doğuştan belden aşağısı felçli olduğu öğrenilen 6 yaşındaki sipina bifida hastası anasınıfı öğrencisi Bedirhan Atan'a, 2 bin 900 lira değerindeki akülü ve kumandalı tekerlekli bir sandalye alınacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.