Turist kılığında 34 mülteci yakalandı

Bodrum ilçesinden Yunanistan’a kaçmak isteyen turist kılığında 34 mülteci, Ege Denizi açıklarında yakalandı. Dikkat çekmemek için turist gibi giyinen 10 çocuk, 14 kadın ve 10 erkek, lüks tekne ile kaçarken organizasyoncularla...

Turist kılığında 34 mülteci yakalandı

Bodrum ilçesinden Yunanistan’a kaçmak isteyen turist kılığında 34 mülteci, Ege Denizi açıklarında yakalandı. Dikkat çekmemek için turist gibi giyinen 10 çocuk, 14 kadın ve 10 erkek, lüks tekne ile kaçarken organizasyoncularla birlikte yakalandı. Bodrum Sahil Güvenlik ekibi Yunanistan üzerinden Avrupa’ya yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 34 mülteci ile 4 organizatörü yakaladı. Filistin ve Suriye uyruklu olduğu öğrenilen mültecilerin turist gibi giyindikleri ve kılık kıyafetlerinin düzgün olması dikkatlerden kaçmadı. Yakalanan mültecilerin arasında yaşlıların ve çocukların bulunduğu gözlendi. İki grup halinde hareket eden mültecilerin 12’si beş metre boyunda bir sürat teknesinde, geri kalan 22'si ise 13 metre boyunda Amerikan bayraklı yelken yatında ele geçirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, mültecilerin ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.