Turhan Selçuk Karikatür Yarışması sona erdi

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na 41 farklı ülkeden 303 karikatürist 994 eserle katıldı.Milas Belediyesi tarafından Milas doğumlu dünyaca ünlü karikatürist...

Turhan Selçuk Karikatür Yarışması sona erdi

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na 41 farklı ülkeden 303 karikatürist 994 eserle katıldı.

Milas Belediyesi tarafından Milas doğumlu dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk’un adına başlatılan ve bu yıl 4.kez düzenlenen yarışmanın seçici kurul ödül kazanan eserleri belirledi.

Yarışmada jüri üyeliklerini Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Karikatürist Kamil Masaracı, Karikatürist Marilena Nardi (İtalya), Karikatürist Christine Traxeler (Fransa), Karikatürist Menekşe Çam, Karikatürist Emre Yılmaz, Karikatürist Latif Demirci, Milas Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu Ersin Yeniceli ve Grafik Tasarımcı Bülent Örkensoy yaptı. Yarışmanın Genel Koordinatörüğünü Kamil Masaracı, Danışmanlığını İzel Rozental, Etkinlik Koordinasyonu ise Milas Belediyesi Kültür ve Sanat Birimi tarafından gerçekleştirildi.  Jüri toplantısının bir gün öncesinde ise onur konuğu Sayın Ruhan Selçuk’un da katılımı ile Karikatürlü Ev’in 4. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları, Karikatürlü Ev’de Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Nergiz nezaretinde eğitim gören çocukların eserlerinin yer aldığı “Genç Kalemler “ Karikatür Sergisi, Voltarıre’nin yazdığı  ve Turhan Selçuk’un çizgileri ile hayat verdiği kitapta yer alan Turhan Selçuk Karikatür Sergisinin açılışları Milas’lı sanatseverlerle Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’in bahçesinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya Türkiye’den 115 sanatçı katılırken, yurt dışında en fazla katılım yapan ülkeler arasında İran 45, Sırbistan 20 ve Romanya 16 karikatüristle ilk üç sırayı paylaştılar.

1.’ye 3 bin dolar, 2.’ye 2 bin dolar ve 3.’ye bin dolar para ödülü verilirken, özel ödüllerde sahiplerini buldu.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda  sergilemeye layık görülen 35 karikatür ve ödül alan 13 karikatürle birlikte toplam 48 karikatür ödüllerin verileceği 16 Ağustos tarihinde Turhan Selçuk Karikatürlü Ev de hazırlanacak olan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.  Sergi 13 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Yarışmada dereceye giren karikatüristlere ödülleri 16 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan törenle Milas’ta hak sahiplerine verilecek.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.