Turgut Reis’in kemikleri sızladı!

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmalarında bu hafta sonu; adını Bodrumlu Türk Denizcisi Turgut Reis’ten alan Turgutreis Mahallesi Sabancı Parkı sahili ile Turgutreis Limanı ve Günbatımı...

Turgut Reis’in kemikleri sızladı!

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmalarında bu hafta sonu; adını Bodrumlu Türk Denizcisi Turgut Reis’ten alan Turgutreis Mahallesi Sabancı Parkı sahili ile Turgutreis Limanı ve Günbatımı Plajı temizlendi. Turgutreis koyları ve denizinden de tıpkı diğer koylar gibi ne ararsan çıktı.

“Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla 15 Mart – 05 Haziran 2015 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” bu hafta sonu Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde devam etti. Bodrum Belediyesi personelinden  oluşan gönüllü 10 dalgıcın yardımıyla yapılan çalışmalar, sabah saatlerinde başladı. Bodrum Belediyesi Birim Müdürleri ve Birim Sorumlularının da takip ettiği etkinliğe, Turgutreisli vatandaşlar da katılarak destek verdi. Turgutreis D-Marin görevlileri ise yaptığı çalışmalarla belediye ekiplerine destekte bulundu.

Atıkları taşımak üzere iki teknenin görev aldığı etkinlikte dalgıçlar, çalışmalarına, Turgutreis Sabancı Parkı’nın bulunduğu sahil bölgesinden başladı. Öğle saatlerine kadar süren çalışmaların ardından dalgıç ekibi bu sefer Turgutreis Limanı ve Günbatımı Plajı’na geçti. Çalışmalar kapsamında deniz dibinden çıkarılan çok sayıda araç lastiği, cam şişeler, süper market arabaları, işyeri tabelaları ve hurda malzemelerden oluşan çeşitli atıklar görenleri hayrete düşürdü.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla Bodrum Belediye A.Ş. Amiral Cafe önüne taşınarak bir araya getirilen atıklar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün mühendisleri tarafından ayrıştırılarak ölçümlendi. Çalışmalar kapsamında deniz dibinden; 250 kg. metal, 55 kg. cam, 107 kg. plastik, 132 kg. araç lastiği, 43 kg. tekstil atığı (ip, bez vb.) olmak üzere toplam 587 kilogram atık çıkarıldı. Atıklar daha sonra belediye personeli tarafından kamyon ve traktörlere yüklenerek Ortakent’te yer alan Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizliği Proje Alanı’na taşındı.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.