TÜM KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN! / GİZEM MEYDAN

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Günde en az 8 saat işi başında çalışan, ailesine ve topluma hizmet edip, kalkınmaya destek olan tüm emekçi kadınların günüdür.

Türkiye’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başladı. 1984’ten bu yana kadın örgütleri her yıl “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlamalarını sürdürüyor.

Kadın bir anne, bir eş, bir sevgili, bir arkadaş ve en önemlisi bir bireydir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünya genelinde kutlanır, ama kadınların değeri bir güne sığdırılmamalı her günün değeri bilinmelidir.

Birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan, çok eşliliği kaldıran, eşit eğitim hakkı getiren, kadınların iş hayatına katılmasını sağlayan, “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyen Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarım.

Zoru seçen, sıcacık yatağından, çocuklarından, o dağınık evi geride bırakıp, eşlerinin arkasından değil de işine giden, eşlerinin her zaman yanında olan, yeri geldiğinde yağmur çamur demeden çocuğuyla işe koşan, evini temizleyen, hem yemek yapıp hem de ofisinde, tarlada, restoranda, her yerde her işi yapabilen, çocuğu hasta diye sabaha kadar başında bekleyen, tüm zorluklara göğüs geren, yeri geldiğinde de saçıyla, makyajıyla, gülüşüyle, tavırlarıyla hayata renk veren tüm emekçi kadınların gününü kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.