TÜGVA Muğla Temsilciliği kuruldu

Türkiye Gençlik Vakfı Muğla Temsilciliği açıldı. Vakfın temsilciliğine Milaslı Mimar Soner Yurtseven getirildi. Yurtseven ilk mesajında “Muğlamızda kimliklerin ötekileştirilmediği, geleneklerimize bağlı ve aidiyet duygusu...

TÜGVA Muğla Temsilciliği kuruldu

Türkiye Gençlik Vakfı Muğla Temsilciliği açıldı. Vakfın temsilciliğine Milaslı Mimar Soner Yurtseven getirildi. Yurtseven ilk mesajında “Muğlamızda kimliklerin ötekileştirilmediği, geleneklerimize bağlı ve aidiyet duygusu temelinde gençlik hedefliyoruz” dedi.

Türkiye genelinde 2 yıl önce kurularak faaliyetlerine başlayan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Muğla’da teşkilatlanma çalışmalarına başladı. Vakfın Muğla Temsilciliğine Mimar Soner Yurtseven getirildi.

Yurtseven TÜGVA Muğla Temsilciliği olarak Muğla’nın merkez ve tüm ilçelerindeki gençlerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Muğlalı gençlere seslenen Yurtseven, “Yaklaşık 1,5 ay önce teşkilat yapımızı oluşturarak çalışmalarımıza başladık. Sayın Muğla Valimiz Amir Çiçek’i ziyaret ederek, vakfımız hakkında bilgi verdik. Kendisi de vakfımızın çalışmalarına destek olacağını bizlere bildirdi. Biz TÜGVA olarak tarihini, medeniyetini bilen, şuurlu bir gençlik hedefliyoruz” diye konuştu.

Muğla’da herhangi bir ayrım yapmadan, herkese eşit mesafede bir anlayışla çalışacaklarını dile getiren Yurtseven, “Muğlamızda kimliklerin ötekileştirilmediği, var olan, süre gelen örf, adet ve geleneklerimizi göz önüne alarak hizmet etmek istiyoruz. Türkiye genelinde 44 ilde teşkilatlarımız oluştu. Muğlalı genç kardeşlerimizden de çalışmalarımıza destek bekliyoruz” dedi.

TÜGVA’nın amaçları

Yurtseven, TÜGVA’nın kuruluşu ve amaçları olarak da şu bilgileri verdi: “Biz; adalet, sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu kadim medeniyet mirasımıza sahip çıkabilecek, “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealine hizmet edebilecek yeterlilikte bir gençlik yetiştirmeyi hedefleyen Türkiye Gençlik Vakfı’yız. Bu ideali taşıyabilecek gençlik; milli ve manevi değerlerimize bağlı, insana ve doğaya saygılı, fikri ve kültürel açıdan donanımlı, medeniyet şuurumuza sahip, ilim ve irfan sahibi bir gençliktir. Gençliğimiz; çağın gereklerini iyi okuyabilen, toplumumuza ve insanlığa değer katan, demokratik değerleri ve ilkeleri benimsemiş, öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü ve başarılı bir gençlik olmalıdır. Türkiye Gençlik Vakfı, gençliğin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmak suretiyle ülkemize ve insanlığa faydalı olmayı; demokrasinin, temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi için çaba sarf etmeyi; ülke ve dünya sorunlarını yakından takip ederek, gerekli düşünsel ve toplumsal çalışmaları yapmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede; gençlerin yetişmesi hususunda mevcut çalışmalara destek vermekte, bunun yanı sıra eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin şekilde yerine getirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktadır.”

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.