TÜFAD’dan Alexander Hleb’e tepki

Gençlerbirliği’nin Belarus’lu futbolcusu Alexander Hleb’in bir Fransa dergisine verdiği demeşte “Türk antrenörler aptal” sözünü Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu tepki gösterdi.Türkiye...

TÜFAD’dan Alexander Hleb’e tepki

Gençlerbirliği’nin Belarus’lu futbolcusu Alexander Hleb’in bir Fransa dergisine verdiği demeşte “Türk antrenörler aptal” sözünü Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu tepki gösterdi.

Türkiye Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin Belarus uyruklu futbolcusu Alexandre Hleb’in bir Fransız dergisine verdiği ileri sürülen demecinde, Türk antrenörler ile ilgili ‘Türk antrenörler aptal’ sözü Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından kınandı.

TÜFAD Genel Sekreteri ve Muğla Şube Başkanı Alaaddin Naganlu, “Spor Toto Süper Lig takımlarımızdan Gençlerbirliği'nin Belarus'lu futbolcusu Alexander Hleb'in Fransa'da yayınlanan bir dergiye yaptığı 'Türk antrenörler aptal' şeklindeki açıklaması bir sporcuya yakışan açıklama değildir. Hiç bir sporcunun çalıştığı antrenörler hakkında bu gibi yorumlar yapması etik bir davranış olarak kabul edilemez. Kaldı ki ülkemizde birçok yabancı teknik adamların çalıştığı dönemlerde bile Türk Antrenörlerinin gerek ulusal, gerekse uluslararası alanlarda kazandığı başarılar hafızalardan silinmeyecek şekilde yerini almıştır. Gençlerbirliği futbolcusu Alexander Hleb'in bu açıklamasının talihsiz bir açıklana olduğunu veya bir çeviri hatasından kaynaklanabileceğini düşünüyoruz. Şayet böyle bir çeviri hatası söz konusu değilse de Alexander Hleb'i şiddetle kınıyoruz. Öte yandan sezon sonunun yaklaşan heyecanı nedeniyle futbolumuzun tüm unsurlarını söylem ve eylemlerine son derece dikkat ederek sağduyulu davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.