TÜFAD 50 yaşında

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin 50’nci kuruluş yılı TÜFAD’ın şubesinin bulunduğu 56 ilde kutlanıyor. TÜFAD Muğla Şube Başkanı ve TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, Muğla’Da kuruluş etkinliği olarak 8...

TÜFAD 50 yaşında

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin 50’nci kuruluş yılı TÜFAD’ın şubesinin bulunduğu 56 ilde kutlanıyor. TÜFAD Muğla Şube Başkanı ve TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, Muğla’Da kuruluş etkinliği olarak 8 ortaokulun kız futbol takımına forma ve eşofman dağıttıklarını açıkladı. Naganlu, Mart ayı içinde yapılacak TÜFAD 50. Yıl Futbol Şenliği’nde bayanların futbola özendirilmesinin amaçlandığını açıkladı.

TÜFAD Genel sekreteri ve Muğla Şube Başkanı Naganlu, “Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Merkezi 1965 yılında kuruldu. Şu anda 56 şubesiyle Türk futboluna hizmet etmektedir. Bu 56 şubemizden biri de 1996 yılından beri Muğla futboluna hizmet ediyor. Genel Merkez Yönetim Kurulu Kararıyla TÜFAD'ın kuruluşunun 50’inci yılı olan 2015 yılında ülke genelinde bir dizi etkinlikler yapılması planlandı. Projelerden biri olan ve ülkemizin tüm yörelerinde 50 bin çocuğa ulaşılması ve futbol oynaması hedeflenen "50. yılda 50 Bin Çocuk" etkinliği en önemli projemizdir. Bu kapsamda TÜFAD Muğla Şubemizce ilk olarak Menteşe ilçemizdeki ortaokullarda kız öğrencilerimizi şenlik havasında futbol oynatma ve kadın futbolunun alt yapısına katkıda bulunmayı hedefledik. Yaptığımız çalışmalar sonunda 8 okulumuzun katılımıyla Mart ayı içerisinde Menteşe ilçemizde Ortaokul Kızlar "TÜFAD 50. Yıl Futbol Şenliği" düzenlenecektir. Bu amaçla TUFAD Muğla Şubemiz tarafından 8 okulumuza yaptırılan forma takımları (Forma, şort, tozluk) katılımcı okullarımızın Beden Eğitimi Öğretmenlerine teslim edildi” dedi.

TÜFAD Muğla Şubesi tarafından Mart ayında iki gurup halinde 8 takımın lig usulü karşılaşacağı turnuvaya Düğerk Orta Okulu, Türdü 100. Yıl İlk Okulu,, Yönelt Koleji, Şahidi İlk Okulu, Cumhuriyet İlk Okulu, Şehbal Baydur İlk Okulu, 75. Yıl Orta Okulu ve Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu katılacak.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.