TRAFİK EKİPLERİ ÖZEL ÖĞRENCİLERE BULUŞTU

Muğla ve ilçelerinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda düzenlenen etkinlikte ise Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri engelli...

TRAFİK EKİPLERİ ÖZEL ÖĞRENCİLERE BULUŞTU

Muğla ve ilçelerinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda düzenlenen etkinlikte ise Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri engelli öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilerle bir süre sohbet edip çeşitli oyunlar oynayan ekipler burada eğitim gören çocuklara trafik şapkası, kırmızı düdük ve bayrak verdi.

Daha sonra bazı öğrenciler okul bahçesinde trafik araçlarına binerek bir süre gezdi. Etkinliğin ardından engelli öğrenciler, polis ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Trafik ekipleri engelli vatandaşlara hayatın her alanında yardımcı olmaya çalışmakla birlikte özellikle trafikte engelli park yerlerine park etmiş, engelli park kartı olmayan araçlara yönelik denetimler yapıldığını yıl içerisine engelli aracı haricinde park etmekten dolayı bin 493 araca cezai işlem uygulandığını belirterek, onların mücadelelerine destek olmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

BODRUM’DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Bodrum ilçesindeki Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Mehmet Efe Spor Salonundaki etkinlikte, Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim Merkezi, Bodrum Sağlık Vakfı, Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Engelsiz Müzik Atölyesi ritim gösterisi sergiledi.

"Engelsiz Hayat" adlı şarkı eşliğinde dans gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi Özel Çocuklar Kursu "Sevdim Bir Genç Kadını" adlı şarkı eşliğinde dans gösterisi beğeni topladı.

Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencisi Merve İşbilir'in "Engel Olmayın" adlı şiiri ve Halk Eğitim Merkezi Özel Çocuklar Kursu öğrencisi Murat Taşçı'nın piyano sunumu alkış aldı. Çeşitli şiir, şarkı ve dans gösterilerinin yapıldığı etkinliklerde katılımcılar ve öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı.

Etkinliğin ardından engelli öğrenciler, spor salonu önündeki polis ve jandarma motorize ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi, bazıları da polis motosikletine binip eline telsiz almanın heyecanını yaşadı.

Programa Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, kurum müdürleri, STK yöneticileri, ilçedeki çeşitli okullardan öğretmenler katıldı.

Etkinliklerin ilçedeki engelli okullarında gün boyu devam edeceği öğrenildi.

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.