Trafik canavarlarına yol yok

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünün sorumluluk sahasındaki karayollarında 2015 yılı içinde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde  50 bin 716 bin sürücü kontrolden geçirildi.  Denetimlerde kurallara...

Trafik canavarlarına yol yok

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünün sorumluluk sahasındaki karayollarında 2015 yılı içinde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde  50 bin 716 bin sürücü kontrolden geçirildi.  Denetimlerde kurallara uymayan ve alkollü olarak araç kullanan 554 sürücüye 552 bin 480 TL ceza kesildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Ekipleri geçen 2015 yılı içinde de gece gündüz görev yaptı. Jandarma Trafik, Muğla il genelindeki toplam 4 bin 317 km uzunluğundaki karayollarında seyir halinde olan sürücüler, araçlardaki yolcular ve yayaların güvenliği için yaz kış, yağmur çamur demeden 24 saat boyunca kesintisiz olarak görev yaptılar.

2015 yılı içinde Jandarma Trafik ekiplerince il genelinde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde 50 bin 716 sürücü kontrolden geçirilirken, 554 sürücünün alkollü olarak araç kullandığı tespit edildi. Karayolu güvenliğini tehlikeye sokarak alkollü  araç kullanan bu sürücülere toplam 552 bin 480 TL ceza kesildi.

Bin 251 kaza meydana geldi

Alınan bütün tedbirleri rağmen yıl içinde birçok ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının yaşanmasının önüne geçilemedi. Jandarmanın sorumluluk alanındaki yollarda yıl içinde 27’si ölümlü, 764’ü yaralamalı, 462’si de maddi hasarlı olmak üzere toplam bin 251 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 30 vatandaş hayatını kaybederken, bin 188 kişi de çeşitli şekillerde yaralandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, sürücüler ve vatandaşlara kendilerinin ve başkalarının can güvenliği için bir kez daha trafik kurallarına uymaları çağrısında bulunulurken, sürücülere ve yayalara yönelik olarak bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri ile birlikte denetim ve tedbirlerin de artırılarak 2016 yılında da devam edeceği bildirildi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.