Torunoğulları: Turizmciler mağdur olacak

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları, son olarak yapılan alkol yasası düzenlemeleriyle ilgili olarak turizm sektörünün mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.Alkollü içki satışını ele alan son yasal düzenlemeyi...

Torunoğulları: Turizmciler mağdur olacak

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları, son olarak yapılan alkol yasası düzenlemeleriyle ilgili olarak turizm sektörünün mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.

Alkollü içki satışını ele alan son yasal düzenlemeyi değerlendiren Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları, bu düzenlemeye karşı olmadıklarını fakat turizm tesislerinde bu uygulamanın doğru olmayacağını söyledi. Torunoğulları yaptığı açıklamada; “Biz ÖTV’de düzenlemeler beklerken, bu alkol düzenlemeleri için biraz üzüldük. Tabiî ki topluma zarar verecek, bize zarar verecek alkollerin düzen altına alınması, özellikle gençlere özendirilmemesi, kontrol altında tutulmasını, şahsen bir birey olarak isterim. Ama bizim burada özellikle turistik tesislerde hizmet vereceğimiz müşterilerimiz Avrupalıdır. Bu insanlarda, bir alkol kültürü var. Biz zaten dünya alkol kullanımı sıralamasında çok gerilerde olan bir ülkeyiz. Bu konuda kaygılanacak bir durum olmadığını görüyoruz. Söylediğim gibi alkol düzenlemesine karşı değiliz. Ama turizm tesislerinde de aynı şeyler geçerli olursa, sektör mağdur olacaktır. Sanıyorum ki önümüzdeki günlerde de sektörden tepkiler gelecektir. Bizim misafir kabul ettiğimiz müşterilerimizden mutlaka alkol beklentisi ve isteği var. Konunun çok iyi irdelenip ayrıştırılması lazım. Yoksa alkolün özendirilmemesi konusunu bizde kabul ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.