Topuz, büyükşehir için aday adayı

CHP’den eski Milas Belediye Başkanı ve 23. Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Fevzi Topuz Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını...

Topuz, büyükşehir için aday adayı

CHP’den eski Milas Belediye Başkanı ve 23. Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Fevzi Topuz Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Büyükşehir aday adaylığına özellikle parti tabanından gelen yoğun baskıların neden olduğunu anlatan Topuz, parti tabanının bu talebini geri çeviremediğini söyledi. Son bir aydır gerek CHP örgütü gerek eski milletvekilleri ile görüşmeler yaptığını kaydeden Topuz, “Parti tabanından Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığım için büyük bir talep ve baskı vardı. CHP’ye gönül vermiş bir siyasetçi olarak bunu göz ardı edemezdim. Bu taleplerin doğrultusunda birkaç aydır gerek örgütle gerekse eski milletvekillerimizle bu konuda görüşmelerim oldu. Bu görüşmelerin ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğumu açıklıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birebir görüştüğünü de belirten Fevzi Topuz şunları söyledi:

“Tabandan gelen bu talebin ardından yaptığım görüşmeler arasında Genel Başkanımız Sayın Kermal Kılıçdaroğlu ile de bire bir görüşme imkanı buldum. Kendisine aday olmam konusunda üstümde bulunan baskıyı anlattım ve bu yönde bir düşüncem olduğunu söyledim. Sayın genel başkanımızda bana tecrübelerimden yararlanmak istediklerini ve aday olacak isimler ile ilgili herhangi bir engelleme yapılmayacağını, aday olacak olan herkesin önünün açılacağını ifade etti. Adaylık konusunda Muğla’da yoklama ve taban sesini dinlenileceğini Sayın Kılıçdaroğlu bana bizzat söyledi. Bu doğrultuda da Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için çalışmalarıma başladım.”

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.