Topuz: 300 bin oy hedefliyorum

2014 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere Büyükşehir olarak girecek Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları çalışmalarını başladı. Milas eski Belediye Başkanı ve 23. Dönem CHP Muğla Milletvekili...

Topuz: 300 bin oy hedefliyorum

2014 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere Büyükşehir olarak girecek Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları çalışmalarını başladı. Milas eski Belediye Başkanı ve 23. Dönem CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Topuz, ülkenin içinde bulunduğu genel siyaset ve aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

“Tecrübe ve bilgi birikimim var”

Konuşmasında Büyükşehir yasasını değerlendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Fevzi Topuz, Türkiye’de 30 ilin yeni bir yasa ile Bütünşehir kapsamına alındığını belirterek, “Muğla diğer illerden farklı bir konumda. Bugüne kadar 16 ilde uygulanan Büyükşehir yasası, bir çember içinde dar bir kapsamda hizmet veriyordu. Fakat yeni yasaya göre Büyükşehirin sınırları il sınırları olarak belirlendi. Bu yasanın iyi ve olumsuz yönleri de var. İyi tarafı, planlamanın tek elden çıkacak olması ve bir bütünlük içinde hareket edilecek olması. Olumsuz tarafı ise hizmet anlamında bazı eksikler olabileceğini görüyorum. Aksaklıklar yaşanacak ve sıkıntılar artacak. Ben bir mühendis olarak planlama, yerel yönetimler ve parlamenter olarak tecrübeli birisiyim. Siyasetin her alanında bulunan birisi olarak, bugüne kadar edindiğim birikimlerimi ve deneyimlerimi Muğla’da yaşayan vatandaşlara hizmet etmek için yola çıktığımın altını çiziyorum. Muğla’nın Büyükşehir yönetimine talip olmam için gerekli bilgi ve tecrübem nedeniyle her kesimden destek aldım ve yola çıktım” dedi.

“Resmi ön seçim talep ediyoruz”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Fevzi Topuz, aday belirleme sürecini de değerlendirirken, resmi ön seçim yapılmasını istedi. Topuz, “Yerel seçimlere artık çok az bir süre kaldı. Ama ülke gündeminin yoğun olması nedeniyle maalesef ülke gündeminde yerel seçimler fazla yer almıyor. Bazı arkadaşlar ‘Ben aday olduğum takdirde bütün ilçelerde aynı düşünceyle sahip insanlarla çalışacağım’ diyor. Ben buna tamamen karşıyım. Ben yasal çerçevede herkes ile çalışırım. Herkesin aynı düşünceye sahip olması mümkün değildir. Yüksek seçim kurulunun takvimine göre, siyasi partilerdeki aday belireme yöntemi ile ilgili çalışmalar başladı. Partimizde aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin 15 Temmuz’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. 7 Temmuz’dan itibaren de aday adayı olmak isteyen arkadaşların da müracaatları alınacak. Benim ve benim gibi düşünen arkadaşlarımızın talebi resmi ön seçim yapılması. Bugüne kadar Fevzi Topuz olarak tüm seçimlere resmi ön seçim ile girdim. Bazı arkadaşların seçim süresinin az kaldığı ve propaganda yapma zamanı daralıyor gibi iddiaları var. Bu tamamen bazı olayları gizleme ve örtmekten başa bir eşey değildir. Politika eski-si gibi ahbap-çavuş ilişkisi ile olmuyor. Devir teknoloji devri. Bunu Gezi Parkı olaylarında gördük. Mal defosuz ise pazarlamak kolaydır. Bence resmi ön seçim olması daha sağlıklı olur. Atama yöntemine karşıyım. Genel merkez 851 bin kişiden kaç kişiye ulaşacak ki, sağlıklı bir karar versin” dedi.

“Projelerimiz hazır”

Bugüne kadar birçok uygulamaların içerisinde gördüğümüz eksikleri tespit ettik. Muğla Belediyeler Birliğini, bütün Muğla’daki belediyelerimizin birliği haline getirmek istiyorum. Her siyasi parti de resmi olarak birliğin içinde olmak zorunda. Ayrıca Büyükşehir ile ilçe belediyeler arasında eşgüdümü sağlayacak bir eş güdüm birimi oluşturacağız. Büyükşehir Belediyesinin hukuk birimini oluşturacağız. Proje geliştirme AR-GE gibi bir birim oluşturacağız, Büyükşehirin asli görevlerinden birisi de her ilçenin geliştirdiği projelerin verimlilik ve olabilirlik oranını orada tartışılmasını sağlayacağız. Bunun yanında ulusal ve uluslar arası fonlardan yararlanılması için fon birimi oluşturulacak ve bu yardımlardan yararlanmak istiyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda projeler üretilecek. İnsanlarımızın iş dışında yaşam biçimlerini değiştirecek projeleri hayata geçirecek bir birim oluşturacağız” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.