TOKUR’DAN TEPKİ

MHP Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da gerçekleşen Barzani-Erdoğan buluşmasına ve Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün Ahmet Kaya'ya verilmesine tepki gösterdi.MHP Menteşe...

TOKUR’DAN TEPKİ

MHP Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da gerçekleşen Barzani-Erdoğan buluşmasına ve Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün Ahmet Kaya'ya verilmesine tepki gösterdi.

MHP Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur ve yönetim kurulu parti binasında yaptıkları basın açıklamasında, Diyarbakır’da gerçekleşen Barzani-Erdoğan buluşmasına ve Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün Ahmet Kaya'ya verilmesine tepki gösterdi.

Şevket Tokur yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı kültür ve sanat büyük ödülü ile ödüllendirdikleri Ahmet Kaya’yı kahraman ilan etmişlerdir. Ahmet kaya kimdir. Ahmet Kaya, Öcalan’ı dost diyen Pkk bayrakları önünde konser veren “arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım” diyerek bizleri şerefsizlikle hakaret eden  ve “benim hesabım Türk halkıyla, Türkiye Cumhuriyetiyle değil, benim sorunum kendim gibi ağlayan kürt ulusuyladır. Şöhreti buldum iyi para kazandım vergide 42.’inci oldum. Böyle bir vatan hainliğini seviyorum” diye bizlerle alay eden ve Türklüğe ve devlete hakaretten ve Pkk’ya yardım ve yataklıktan cezalandırılan biridir. Ne yazık ki, bugün haberlerde başta AKP olmak üzere CHP ve BDP Ahmet Kaya’ya yapmadıkları şirinlik kalmamış ve sahiplenmişlerdir. Neredeyse kahraman ilan edecekler.

3 gün önce Diyarbakır da, vatan hainlerini Türk düşmanlarını kırmızı halılar ile karşılayan ve Kürdistan başkanı olarak tanıtan ve Diyarbakır Belediyesince Kuzey Kürdistan hoş geldiniz diyerek sözde Kürdistan bayrakları ile karşılattığınız Şivan Perver ve Barzani kimdir. Şivan Perver’in “megri” şarkısında ağladınız. Bu şarkı kimin için yazılmıştır ve anlamı nedir biliyor musunuz?

Şivan Perver denen zat, 1999 yılında İsveç’in başkenti Stockholm da düzenlenen Pkk konserinde “Öcalan özgürlük ve barış savaşçısıdır. Türkiye ise terörist devlettir. Bana inanın Türk devleti teröristtir. Gerilla ve peşmerge birleşsin ve Türkiye’ye karşı savaşsın” diyen pkk’lı bir vatan hainidir.

Barzani ise, yıllarca Türk düşmanlığı beslemiş her fırsatta pkk ya gerek lojistik gerek mühimmat gerekse yer temin ederek yardım etmiş ve binlerce vatandaşımızın şehit olmasında bizzat rol almıştır. En son olarak 27 Temmuz 2013’ te dört parçalı Kürdistan temsilcileri ile bir araya gelerek Irak, İran, Türkiye ve Suriye’ye kafa tutmuş, “Öcalan’ın bir an önce serbest kalarak mücadeleye devam ederiz. Şehitler ölümsüzdür. Yaşasın kürtler, yaşasın Kürdistan” diyerek bir bölümü de Türkiye’de kurulacak olan ve Kuzey Kürdistan olarak sayın başbakan tarafından da ifade edilen bir coğrafyanın hayallerini kuran pkk’lıdır. Maalesef, bu kişiler kırmızı halılar serilerek bizzat sayın başbakan tarafından Diyarbakır’a çağrılarak protokolde yer veriliyor ve Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses’in şarkılarına eşlik edip megri şarkısında gözyaşlarını tutamıyorlar. Nedir megri şarkısı bilen var mı? Ağlayanlar ve alkışlayan Türkiye’de güzel şeyler oluyor diyenler sizler biliyor musunuz megri şarkısının manasını?

Megri ağlama anlamına gelir ve bu şarkı bir ağıttır. Dağda askerlerimizce alınan leşler için pkk’lılar tarafından yakılan bir ağıttır ve bu ağıtta 1980 yılında Pkk’nın ilk dağ kadrosundan Pkk’lı Zeki Yıldız’ın öldürülmesi üzerine yazılan bir ağıttır ve komutanlarımıza hakaret içermektedir. Ne yazık ki, bu ağıtta tüm protokol ağladı ve alkışladı. Ben o gün ağlayanların hiç birinin şehit olan polislerimiz, askerlerimiz, öğretmenlerimiz, vatandaşlarımız, minicik çocuklarımız için ağladıklarını görmedim. Tüm bu olaylar bariz bir şekilde ortada iken AKP’ye oy veren vatandaşlarımız, bir düşünün neye oy verdiğinizi. Verdiğiniz her oy yapılan tüm yanlışlara onay vermektir. Verdiğiniz her oy ile sizlerde bu vebalin altında kalacaksınız. Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde oylarımızı MHP’ye verelim ve vatan hainlerini öven, ödül veren AKP, PKK ve CHP’ ye tepkimizi sandıkta gösterelim diye konuştu.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.