Tokat, tartışmalara açıklık getirdi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Zafer ve Ahmet Taner Kışlalı caddelerinde devam eden üst yapı çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı.Kaymakamlık lojmanı önünde Basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Tokat...

Tokat, tartışmalara açıklık getirdi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Zafer ve Ahmet Taner Kışlalı caddelerinde devam eden üst yapı çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı.

Kaymakamlık lojmanı önünde Basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Tokat yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmaların devam ettiği Zafer Caddesi, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, Turgut Özal Caddesi, Zekeriya Gümüşkesen ilkokulun önünden geçen cadde, Osman Badraslı ve arkasından Menteşe Caddelerinin kendisi için önemli olduğunu Milas merkezinde kalmasından dolayı buraya özel proje hazırladığını söyleyen Tokat hazırlanan projeyi basın mensupları ile paylaştı.

Tokat yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Yolların konuma ve durumu dikkate alınarak, iki farklı proje hazırlandı. Ahmet Taner Kışlalı ve Zafer caddelerinde Milas’ımızın diğer yerlerinde olduğu gibi bisiklet yolları ile oluşturulmuş bir projemiz var. Ancak buna imkân vermeyen Zekeriya Gümüşkesen, Turgut Özal caddelerinde buralarda bisiklet yolu olmayan iki farklı alternatifle çalıştık. Kaldırımları özel olarak hazırlanan granit sır kaplı parke taşı ile döşeyeceğiz.Bu caddelerin yapımı tamamlandığında Milas’ımıza ayrı bir görsellik katacaktır”

Yapılan ihale hakkında da bilgi veren Başkan Tokat sözlerine şöyle devam etti:

“28 Nisan 2015 tarihinde ihalesini yaptık.İhaleyi OKANAR İnşaat Ltd.Şti aldı. İhale bedeli 1 milyon 972 bin 200 lira artı KDV dir. Sözleşme tarihi 20 Mayıs 2015’tir. 230 günlük iş süresi vardır. Yani yılsonuna kadar aslında buradaki çalışmaların süresi vardır. Fakat biz firmayla olan ikili diyaloglar çerçevesinde yılsonuna kadar bırakmadan burayı bitirmeyi hedefliyoruz. Burada 22 bin metrekare yol parke döşemesi, 10 bin metrekare de kaldırım döşemesi yapacağız. Ayrıca 3 bin metrede bisiklet yolu yapacağız. Aydem ve Telekom tarafından yer altı kablo döşemesi yapıldığında, yüklenici firma parke döşeme işini planladığı tarihlerde başlayacak ve devam ettirecektir.”

“Gecikme AYDEM’den kaynaklı”

Çalışmalardaki gecikmenin AYDEM’den kaynaklı olduğunu belirten Tokat; “Bizim üst yapıyı bitirebilmemiz için öncelikle alt yapının tamamlanması gerekli.Bu caddeler için Aydem firması ile görüştür.Buradaki alt yapı çalışmalarını bitirmelerini istedik.Aydem çalışmaları bitiremeyince bizde üst yapıya başlayamadık. Bizde AYDEM’in çalışma yapmayacağı bölgelere girerek buradaki üst yapı çalışmalarını tamamladık.Bu hafta sonu itibari ile Aydem buradaki işlerini bitirdi. Zekeriya Gümüşkesen, Osman Badraslı, Menteşe bu taraflarda biz çalışmalarımıza başladık. Bizim çalışma sistemimizde, Parke döşemeden önce altına bir beton atıp öncelikle o döşemenin ileride sürekli çökmemesini önlemek istiyor. Burada eğer günü birlik düşünerek, hallettik oldu bitti dersek biz bir hafta içerisinde buralardaki çalışmaları bitiririz. Bizim için bu problem değil. Ama ileride tekrar kazılma durumu gündeme geldiğinde, ya da bu kente yakışmayan bir imalat durumu ortaya çıktığında tabii ki haliyle eleştirilerin yine muhatabı biz oluyoruz. Tekrar ediyorum biz buraya ayrı bir önem veriyoruz, bu proje bizim prestij çalışmalarından bir tanesidir.”

Aydınlatma konusuna da değinen Başkan Tokat yaşanan sorunlar hakkında da şu bilgileri verdi:

“10 Kasım 2014’de, Muğla Valiliği’nden aydınlatma komisyonundan bu kararlar çıktı. Kaymakam Bey de çok hassas ben de çok hassasım. Biz altyapıyı tamamladıktan sonra yerine daha farklı, daha modern bir kent daha yaşanılabilir bir kent yaratma çabası içerisindeyiz. Bunun için üst yapı çalışmalarımızın birçoğunda, bütçe nedeniyle tamiratla geçsek de, kalıcı olan noktalarda farklı bir kent yaratacak bir imalatı hedefliyoruz. Aydem, eski direklerle buralarda aydınlatma yapmamızı istiyor. Fakat bunların bir kente yakışmadığını düşünüyoruz. Biz kendimiz özellikle Aydem ve Tedaş tarafından daha önce kabul edilmiş Tiptes onayı alınmış, özellikle büyük şehirlerde görmeye alıştığımız modern aydınlatma sistemleri koyalım diye düşündük. Ve bu konuda da aydınlatma kurulundan da 13 Mart 2015’te karar çıkarttık.

Yeni tip aydınlatma direklerinin kullanılması komisyon tarafından oy çokluğuyla kabul edildi. Tip 1-7 metre, Tip 5 -8 metre aydınlatma direklerinin kullanılmasına kara verilirken, Tedaş buna şerh koydu. Ama onun dışında kurul üyeleri tarafından kabul edildi. Biz 20 Mayıs’ta firmayla sözleşme imzalayıp buraya geldiğimizde, AYDEM’in bu kararları uygulamadığını gördük. Aydınlatma direkleri konusunda da sıkıntı hala devam ediyor. Bunu tekrar burada belirtmemiz lazım, bizde bu konuda ısrarcıyız. Bizde kesinlikle ilkel direkleri diktirmeyeceğiz. Aydınlatma yaptırmayacağım, bu direkleri de diktirmeyeceğim. Ya modern bir aydınlatma olacak burada, ya da hiç olmayacak. Bırakın cümle âleme rezil olalım, Kaymakam’ın sokağı aydınlatılmadı desinler.

“Vatandaşımız biraz sabırlı olsun”

Çalışmalar ile ilgili olarak Milaslılardan sabır isteyen Tokat, şunları söyledi: “Bundan dolayı bazı yerlerde söylediğimiz gibi vatandaştan güven ve sabır istiyoruz. Güven ve sabrın sonunda bakın bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde, altyapı tamamen bitti burada. Ve bu önümüzdeki 3-4 aylık süre içerisinde de üst yapı da tamamen bitecek. Herhangi bir şekilde bir gecikme ya da herhangi bir şekilde bir savsaklama falan değil. Koordinasyon diğer kurumlarla ilgili, bunun mücadelesi örneğin aydınlatmayla ilgili Kasım ayından başlamış. Biz vatandaşın menfaati için bekliyoruz. Fakat buradaki gecikmeli her çalışmada, faturasının yine bize kesileceğini biliyoruz. Buna rağmen bunu göğüslemeye hazırız. Çünkü olması gereken de bu. Herkes işini bitirecek ve Milas ona bağlı modern bir altyapı ve üstyapıya kavuşacak. Bununla ilgili gayet emin adımlarla gidiyoruz. Bütün ihalelerimiz yapılmış durumda. Hep söylediğimiz gibi birkaç gün sonra size Milas’ın geneliyle ilgili neler yapıldığının da ayrıca bilgisini vereceğim. Netice itibarıyla da bir kurumuz, bütçesi olan, personeli olan bir kurumuz. Bütçemiz ve kapasitemiz doğrultusunda yapılabilecek iş yapma kapasitesinin, en üst seviyesi kullanılıyor. Hani diyoruz ya 30-40 senedir Milas Belediyesi’nin yaptığı yolu, şu bir yıllık süre içerisinde tamamlayıp bitirmemiz lazım.

AYDEM işini bitirip yolların beton laması yapıldıktan sonra hemen çalışmalara başlıyoruz. Aydınlatmasıyla, peyzajıyla, döşemesiyle, dizaynıyla gerçekten çok farklı bir tasarım geliyor. Bittiğinde hepimiz gönlümüz rahat bir şekilde, gayet güzel bir şekilde bunu burada göreceğiz ve yaşayacağız.”

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.