Tokat: En hazırlıklı belediyeyiz

CHP Milas İlçe binasında il genel meclisi üyelerinin 2013 bütçesini değerlendirmesini yaptığı toplantıya katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Büyükşehir yasasını değerlendiren bir açıklama yaptı.CHP Milas İlçe...

Tokat: En hazırlıklı belediyeyiz

CHP Milas İlçe binasında il genel meclisi üyelerinin 2013 bütçesini değerlendirmesini yaptığı toplantıya katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Büyükşehir yasasını değerlendiren bir açıklama yaptı.

CHP Milas İlçe Örgütü Hizmet Binasında bir toplantı düzenleyen CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Büyükşehir yasasını değerlendirdi.

Yasaya karşı olduklarını parti olarak da Anayasa Mahkemesine gideceklerini belirten Başkan Özcan’ın kısa açıklamasına detay ise Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan geldi.

Belediye olarak her türlü hazırlığı yaptıklarını ve yasaya hazır olduklarını belirten Başkan Tokat, “Ben şahsi görüşümü açıklayayım bu yasaya karşıyım. Bu yasanın ne getirip ne götüreceğini siyaset üstü oturup düşünmek lazım” dedi.

Yeni yasayla birlikte köylerde ve belde belediyelerinden şuanda yapılacak olan çalışmalarla ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin ardından ilgili kurumların katılacakları belediyelerden izin alması gerektiğini ifade eden Başkan Tokat, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde belde belediye başkanları ve muhtarlarla geniş kapsamlı bir toplantı yaparak kendilerine bilgiler aktaracaklarını kaydetti.

Başkan Tokat, belediye olarak kendi sorumluluklarının daha fazla arttığını dile getirerek, “Belediye olarak sorumluluk alanımız daha fazla genişledi. Ancak buna karşılık bütçemizde aynı oranda bir büyüme olmayacak. Şunu belirtmek istiyorum ki Muğla bölgesinde büyük şehir yasasıyla sorumluluk alanları genişleyen belediyelerin içinde bu duruma en hazır olan belediyenin Milas Belediyesi olduğunu söylemek istiyorum. Biz bu durum için daha önce hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte belediyemizin sorumluluk alanında 150 yeni mahalle yer alacak. Ancak bütçemiz aynı oranda artmayacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.