Tohum Takası ürünleri kapış kapış

Fethiye’nin Seki Beldesi, Yaka, Nif ve Kaya köylerinde tohum takasından elde edilen sebze ve meyveler satışa sunuldu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi’nin yerli tohumu özendirmek adına başlatmış olduğu tohum takası...

Tohum Takası ürünleri kapış kapış

Fethiye’nin Seki Beldesi, Yaka, Nif ve Kaya köylerinde tohum takasından elde edilen sebze ve meyveler satışa sunuldu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi’nin yerli tohumu özendirmek adına başlatmış olduğu tohum takası projesinde elde edilen ürünler her hafta Cuma günleri kurulan üretici pazarında satışa sunulurken ürünler adeta kapışıldı.

Projenin şuanda dört ayrı bölgede gerçekleştirildiğini ancak ilerleyen günlerde bu bölgenin genişleyeceğini söyleyen Fethiye Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Suna Kumyol, “Yerli tohum ve vatandaşımızı buluşturmak adına başlatmış olduğumuz tohum takası projesinde elde etmiş olduğumuz ürünleri bugün satışa sunduk. Aslında bu ürünleri vatandaşlarımız kendileri getirip satacaklardı. Ama işlerinden dolayı kendileri gelemeyince bugünlük satışı biz gerçekleştiriyoruz. İlerleyen günlerde üreticilerimiz tohum takasından elde ettikleri ürünleri kendileri getirerek satışını yapacaklar. Şuanda çok faz bir ürün yok. Zaten dört bölgede bu üretimi gerçekleştirdik. Nif ve Seki yayla bölgesi olmasından dolayı burada ürünler daha yeni olmaya başladı. Buradaki ürünlerimizde çıktığı zaman çeşidimiz ve ürün miktarımız bollanacaktır. Tohum takasından elde edilen bu ürünler tamamen bizim gözetimimizde gerçekleştirildi. Bugün ilk defa ürünlerimizin satışını yapıyoruz ve vatandaşlarımızda çok büyük bir ilgi gösterince satışa sunduğumuz tüm ürünler kısa sürede tükendi. Ülkemizde yerli tohum satışı 2006 yılında çıkan bir kanunla yasaklandı. Ama takasta herhangi bir sorun yok. Eylül ayında yapacağımız tohum şenliğinde birçok vatandaşımızın tohum takasını yapacağız ve vatandaşımızın elindeki çeşitlilikte bu şekilde artmış olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.