Tohum Takas Şenliği yapıldı

Bodrum ilçesinde düzenlenen tohum takas şenliğine bir çok il ve ilçelerden gelen vatandaşlar ellerinde bulunan tohumları birbirleri ile takas etti. Şenlik Belediye Meydanı’nda gerçekleşti.Bodrum Tohum Derneği ve Bodrum belediyesinin...

Tohum Takas Şenliği yapıldı

Bodrum ilçesinde düzenlenen tohum takas şenliğine bir çok il ve ilçelerden gelen vatandaşlar ellerinde bulunan tohumları birbirleri ile takas etti. Şenlik Belediye Meydanı’nda gerçekleşti.

Bodrum Tohum Derneği ve Bodrum belediyesinin iş birliği ile düzenlenen etkinlikte tohumları satmak yasaklandı sadece takas usulü alış veriş yapıldı. Kaybolan yerli tohumlara dikkat çekmek için düzenlenen tohum şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde getirdikleri tohumları birbirlerine anlatan vatandaşlar tohumların kökeninin nereden geldiğini de araştırdılar. Ev yapımı yemek, tatlı, turşu ve reçellerin de satıldığı şenliğe yaklaşık bin kişi katıldı. Konser ve tiyatro gösterileri de olan şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Yediden yetmişe herkesin katıldığı şenliği gören turistler de meraklı gözler ile şenliği izledi.

Bodrum Tohum Derneği Başkanı Elvan Sağbili, şenliğin güzel bir atmosferde geçtiğini belirterek “her yıl düzenli olarak yaptığımız tohum takas şenliğini bu yıl Bodrum belediye meydanında yapıyoruz. Elimizde buluna organik tohumları karşılıklı değiştirerek yetişmesini sağlıyoruz. Bodrum’da bulunmayan bazı tohumlar var onları tanıtıyoruz. Köylerde oturan vatandaşlarımızla yaklaşık 4 aydır planlı olarak tohum yetiştirdik bu yetiştirdiğimiz tohumları burada takas usulü değiştiriyoruz” dedi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.