TOBB Fen Lisesi’nin temeli atıldı

TOBB’un ‘81 İlde 81 Eğitim Kurumu’ Projesi kapsamında Muğla’da hayata geçirilmesi planlanan TOBB Muğla Fen Lisesi Temel Atma Töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı gerçekleştirildi.Türkiye Odalar...

TOBB Fen Lisesi’nin temeli atıldı

TOBB’un ‘81 İlde 81 Eğitim Kurumu’ Projesi kapsamında Muğla’da hayata geçirilmesi planlanan TOBB Muğla Fen Lisesi Temel Atma Töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin ‘81 İlde 81 Eğitim Kurumu’ Projesi Muğla’da hayat buluyor. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’nin Yeniköy Mahallesinde hayata geçirilmesi planlanan ve bu alanda çalışmaları başlatılan Fen Lisesi Projesinin temel atma töreni 22 Ağustos Salı günü gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başta olmak üzere il protokolü, Oda ve Borsa Başkanları, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve basın mensupları yer aldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, şunları kaydetti: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ‘81 İlde 81 Eğitim Kurumu’ projesi kapsamında Muğla’da inşa edeceği Fen Lisesinin temel atma törenine hoş geldiniz. Projemizin protokolünü, geçtiğimiz 2015 yılının Ekim ayında TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Oda hizmet binamızda, basınımızın huzurunda imzalamıştık. Bugün ise, okulumuzun ilk harcını atıyoruz. Muğla’mızın merkez Menteşe ilçesi Yeniköy Mahallesinde, 90 dönümlük eğitim kampusu alanında, TOBB tarafından yaptırılacak olan Fen Lisesi, ilimiz eğitimine katkı sunacak. Gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız. Çünkü geleceğe yapılan yatırımların başını eğitim ve eğitim kurumları çekiyor. Dolayısıyla insanımıza yatırım yapıyoruz. En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğu gerçeğinden baktığımızda, eğitim ve eğitim kurumlarımızla; İnsanımız kazanıyor, şehrimiz kazanıyor, ülkemiz kazanıyor. Öğrenme durduğu zaman gelişim de durur. Günümüzün en büyük sermayesi, eğitimli insanlardır. Bugün burada temelini attığımız okulumuzdan mezun olacak gençlerimiz de ailelerine, şehirlerine ve ülkelerine hayırlı, yararlı hizmetler yapacaklardır. Gençlerimize bu yöndeki inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, TOBB Fen Lisesinin ilimize, ülkemize ve Türk milli eğitimine hayırlar getirmesini umut eder, ülkesine yararlı, milletine bağlı, manevi gücü yüksek, çalışkan ve üreten gençler yetiştirmesine öncülük etmesini dilerim.”

“Muğla, Türkiye’ye örnek”

Başkan Karakuş’un ardından kürsüye davet edilen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, okul projesinin çıkış noktasını aktardı. 2015 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilen Hisarcıklıoğlu, bu tören sırasında okul sözünü verdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Muğla Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı Bülent Karakuş bu sözü takip etti. Bugün temelini atmak da bizlere nasip oluyor.” dedi. Başkan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Bana hep eğitime neden bu kadar önem verdiğimi soruyorlar. Zenginleşmenin yolu iyi bir eğitimden geçer. Bir işadamı olarak yapmış olduğumuz her türlü yatırımda risk vardır. Kar da edersiniz, zarar da edersiniz. Ancak eğitime yapığınız yatırımdan kesinlikle zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır. Bu hayırlı işi yapmamıza vesile oldukları için eski Valimiz Amir Çiçek’e, şimdiki Valimiz Esengül Civelek’e, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, her biri Muğla sevdalısı olan Oda ve Borsa Başkanlarıma, Deniz Ticaret Odamızın Şube Başkanlarına huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Muğla’daki Oda ve Borsa Başkanlarımın birlik ve beraberliği tüm Türkiye’ye örnek.”

Başkan Hisarcıklıoğlu ayrıca, “En büyük sermaye eğitimli insan. Eğitimli ve nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Bu Fen Lisesi Muğla’mızın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu başarılı gençlerimizi yetiştirecek.” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ardından kürsüye davet edilen Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise Muğla için en önemli ihtiyaçlardan birisi olarak değerlendirdiği TOBB Fen Lisesi için şunları kaydetti: “Sayın Başkanımıza Muğla’ya verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ediyorum. Benim siyasi hayatım içinde gördüğüm kadarıyla, bu millet ne zaman destek arasa, sayın Başkanım her zaman milletin yanında oldu. Ben Muğlalı kardeşlerim adına tüm destekler için teşekkür ediyorum.”

“Güçlü Türkiye için eğitim önemli”

Temel Atma Töreni kapsamında son olarak kürsüye gelen ve bir konuşma gerçekleştiren Muğla Valisi Esengül Civelek, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi Temel Atma Töreninde, Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşarı ve Muğla Valisi olarak bulunmaktan ayrı bir heyecan, gurur ve mutluluk duyuyorum. Fen Liseleri bizim ayrıcalıklı, özellikli okullarımızdır. Fen Liselerimizde Fen ve Matematik alanında yetenekli gençler, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, bilişim teknolojilerini fevkalade iyi kullanabilen, okuyan, araştıran, sorgulayan, özgüvenli, iletişimi güçlü, sorun çözme becerileri gelişmiş, empati yapma yetenekleri bir o kadar yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetiştirilirler. Fen Lisesi mezunları icat çıkarmaya hazır olarak yetişeceklerdir. Muğla olarak eğitim seviyesi yüksek bir iliz. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde niteliğin arttırılması, kalitenin geliştirilmesine ilişkin gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar geleceğin güçlü Türkiye hedefini oluşturma süreci için önemli birer adımdır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Muğlaspor Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beyimoğlu kürsüye gelerek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na 48 numaralı Muğlaspor forması hediye etti.

Konuşmaların ardından Fen Lisesi’nin temeli atıldı.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.