TKB Eğitim Programı Muğla’da

Tarihi Kentler Birliği taraından “Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği” konulu güz dönemi eğitim programı Muğla Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştiriliyor.Muğla Belediyesi Gazi...

TKB Eğitim Programı Muğla’da

Tarihi Kentler Birliği taraından “Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği” konulu güz dönemi eğitim programı Muğla Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde farklı şehirlerinden 50 belediye çalışanının katıldığı eğitim programının açılış konuşmasını Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yaptı.

Muğla'nın koruma adına geçmişten bu yana büyük gayret gösteren bir kent olduğunu ifade eden Osman Gürün, “1978 yılından beri Safranbolu'yla birlikte başlayan bir hikâyesi var. Biz 1999 yılında göreve gelinceye kadar 80 hektarlık kentsel SİT alanı tamamen korumaya alınmış ve koruma amaçlı imar planıyla ilgili hazırlıkları yapılmış durumdaydı. Bin 600 hektarlık Karabağlar Yaylası'nın koruma amaçlı imar planı yapılmasıyla ilgili karar alınmış ama henüz yapılmamıştı. Göreve geldiğimiz günden itibaren öncelikle şehir içinde bulunan Kültür Evi'nin inşaatını yaptık. Amacımız halk arasında farkındalık oluşturmak ve bu restorasyonların doğruluğuna, kullanılabileceğine ve Kent'te de yakışacağına insanları ikna etmekti. Restore ettiğimiz yerleri kullanımına açarak bunlara başladık" dedi.

Gürün, bugüne kadar büyüklü küçüklü yedi binayı restore ederek kullanıma açtıklarını dile getirerek, "Bunun yanında 30 adet Odalar, şahıslar olmak üzere restorasyon yaparak içinde faaliyet göstermeye başladılar. Ardından emlak vergisinin üzerinde konulan yüzde 10'luk payla bunlardan elde ettiğimiz fonla ve belediyemizin katkılarıyla Arasta Çarşısının restorasyonu yaptık. Şu an Arasta’da bulunan 244 dükkândan hiçbir bedel talep etmeden tamamen yenilendi ve tümüyle ayağa kalktı. Muğla’da şu anda Arasta bölgesi de yapıldıktan sonra artık korumayla ilgili bilinç tamamen oluşmuş durumda ve daha fazla vatandaştan talep gelmeye başladı. İnsanlara mal etmedikten sonra bizim kanunlarla, yönetmeliklerle onu koruya bilmemiz sürdürülebilir bir şey değil” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.