Tiyatroların aranan terzisi

Milas’ta yıllardır terzilik yapan Döndü Kılıç, hazırladığı özgün tasarımlı kostümlerle şehir tiyatrolarının vazgeçilmez terzisi haline geldi.Milas’ta yaşayan ve 27 yılıdır terzilik yapan Esra Modaevi sahibi Döndü...

Tiyatroların aranan terzisi

Milas’ta yıllardır terzilik yapan Döndü Kılıç, hazırladığı özgün tasarımlı kostümlerle şehir tiyatrolarının vazgeçilmez terzisi haline geldi.

Milas’ta yaşayan ve 27 yılıdır terzilik yapan Esra Modaevi sahibi Döndü Kılıç, Türkiye’nin farklı şehirlerinde sahnelenen birçok tiyatro oyununun kostümlerini hazırlıyor. Bugüne kadar birçok sahne kostümü tasarlayıp diktiğini ifade eden Kılıç, geçtiğimiz aylarda Milas’ta sahnelenen Bir Şehnaz Oyun’un yanı sıra Antalya’nın Finike ilçesinde sahnelenen Perçem oyununun kostümlerini de hazırladığını ve İstanbul, İzmir’deki şehir tiyatrolarından siparişler aldığını belirtti.

Son olarak Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 16-25 Ocak tarihleri arasında sahnelenmeye hazırlanan ‘Adalet’ oyunun kostümlerini diken 43 yaşındaki Döndü Kılıç, ünlü terzilere taş çıkartacak türden çalışmalar yapıyor. Özel tasarım sahne kostümleri, gelinlik ve abiye kıyafetler de hazırlayan Kılıç, yaklaşık 30 kostümü 10 günden daha kısa bir sürede bitirerek de yeteneğini ortaya koyuyor.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.