TİYATRO VE SİNEMA SANATÇILARI DERNEĞİ İLK KURULUNU YAPTI

Muğla Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Derneğinin 1.Olağan Genel Kurulu, Küçük Sahne Tiyatrosunda yapıldı. Gerçekleşen kurulda Mehmet Topbaş başkan seçildi. Topbaş, “Tiyatro ve sinemaya yeni bir ivme kazandırmak istiyoruz”...

TİYATRO VE SİNEMA SANATÇILARI DERNEĞİ İLK KURULUNU YAPTI

Muğla Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Derneğinin 1.Olağan Genel Kurulu, Küçük Sahne Tiyatrosunda yapıldı. Gerçekleşen kurulda Mehmet Topbaş başkan seçildi. Topbaş, “Tiyatro ve sinemaya yeni bir ivme kazandırmak istiyoruz” dedi.

Sinem Karakaya

2020 yılı Temmuz ayında kurulan Muğla Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Derneğinin 1.Olağan Genel Kurulu, Küçük Sahne Tiyatrosunda hafta sonu gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurulda, divan başkanlığını Cem Durna yaptı.

Genel Kurula, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Beşkazalılar Derneği Başkanı Devrim Karakuş ve sanatçılar katıldı.

Tek liste ile gidilen kurulda Başkan Mehmet Topbaş, başkan olarak seçildi.

TİYATRO VE SİNEMAYA YENİ BİR İVME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Pandemi nedeniyle genel kurulu bir türlü yapamadıklarını dile getirerek, dernek hakkında bilgi veren Mehmet Topbaş, “Türkiye’mizin incisi kültür ve sanat şehri Muğla’mızda Tiyatro ve Sinema adına bir değil, çok sözümüz olduğunu düşünerek çıktığımız bu yolda, bizlerle yürümek isteyen kocaman bir kitle olduğunu gördük. Biliyoruz bu yol; uzun bir yol, engebeli ve zorlukların olduğu bir yol ama bizler inanıyoruz ki kısa sürede tüm engelleri aşarak Muğla’mızda sanata başka bir boyut kazandırarak, Muğla’mızın kültür seviyesini istenen düzeye ulaştıracağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz, sanatın gerçek kimliği ile buluşacak. Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Derneği olarak, Muğla’da, tiyatro ve sinemaya yeni bir ivme kazandırmak istiyoruz. Öncelikli olarak 19 Büyükşehirden birisi olan Muğla’mıza, tiyatro konusunda büyük bir eksik olarak tespit ettiğimiz Tiyatro Festivalini kazandırmak ve böylece tiyatroseverlere güzel bir tiyatro şöleni sunmak istiyoruz. Nerdeyse bir plato haline gelen birçok yapımın yer aldığı Muğla’mızda bir kısa film festivalinin olmaması ne yazık ki bizleri derinden üzüyor. Bizler bu konuda elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Ümit ediyoruz ki Muğla’mızı gelenekselleşen bir sinema festivalinde kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

TİYATROLARA HAK ETTİĞİ DESTEĞİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Topbaş, tiyatroseverlere gereken desteğin verilmesi gerektiğini de dile getirerek, “Bugüne kadar Muğla’mız, hem tiyatro alanında hem de sinemada çok büyük ustalar yetiştirmiş ve bu ustalar sinema ve tiyatroda Muğla’mızı en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Bizler istiyoruz ki Muğla'nın bu değerli sanatçılarına gereken önem verilsin. Tiyatroseverlere daha çok tiyatro izletmek ve amatör tiyatrolara hak ettiği desteği sağlamak istiyoruz. Muğla kültür ve sanatın tartışmasız başkentidir ama bizler bu sloganın altını doldurmak, Muğla'nın ismini tüm dünyaya kültürel ve sanatsal alanda yaptıklarıyla öne çıkarmak istiyoruz ve başaracağımızdan hiç şüphemiz yok” diye konuştu.

Topbaş’ın yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Başkan Yardımcısı Devrim Karakuş, Sayman Melike Topbaş, Serkan Atilla, Hakan Halil Yıldırım, Özge Karakuş, Murat Meral, Batuhan Altın, Halit Güneş, Halit Bayar.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.