“Tiyatro izlemek istiyorsan mahkemeleri izle”

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi’ davasını izleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP lideri Kemal Kılaçdaroğlu’na seslenerek, “Kemal Bey darbenin kendisine...

“Tiyatro izlemek istiyorsan mahkemeleri izle”

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi’ davasını izleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP lideri Kemal Kılaçdaroğlu’na seslenerek, “Kemal Bey darbenin kendisine 'tiyatro' demiştin. Tiyatronun nasıl bir şey olduğunu görmek istiyorsan mahkemelerden birini izlemeye gel” dedi.

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunan FETÖ’nün suikast timi davasını izleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Metiner, yaptığı açıklamada, “Marmaris’te Cumhurbaşkanımızı almaya gelen ama karşılarında üniformalı polisi ve halkı gördüğü halde silah sıkmakta sakınca görmeyen katiller güruhunun psikolojisini görmeye geldim. Mahkemede o psikolojiyi gördüm ben. Halen nasıl pişkin, nasıl küstah davranabildiklerini gördüm. Savunma yapmayarak davayı nasıl sulandırdıklarını, bir yalanın arkasına sığınarak nasıl alçaklık yapılabileceğini gördüm” dedi.

“Sürü psikolojisi ile hareket ediyorlar”

Tutuklu sanıklar ile ilgili açıklamalarda bulunan Metiner, “Sürü psikolojisi ile hareket ediyorlar ve hepsi azılı birer militan. Eli kanlı katiller güruhu. Ama işte Türkiye bir hukuk devleti ve bunları yargılamak zorundasınız. Burada savunmasını dinlediğim birçok FETÖ’cü alçak kendini savunacağına örgütü savunuyor. Özellikle bağlantılarının olmadığını söylüyorlar. Askeriye hiyerarşisi içerisinde aldıkları talimat doğrultusunda hareket ettiklerini söylüyorlar ama bilinçli bir şekilde de örgütü savunuyorlar. Kendilerini savunmak yerine örgütü savunuyorlar. Örgütün ByLock iletişim sisteminin ne kadar masumane bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorlar. Çok bilinçli bir şekilde hem örgütü savunuyorlar, iddia makamına çok küstah bir dille saldırıyorlar, grup psikolojisi ile hareket ediyorlar. Sanki düğüne gelmiş gibi küstahça kendi aralarında konuşabiliyorlar, gülüşebiliyorlar, eğlenebiliyorlar. Oysa bunların elinde kan var. Bu mahkeme, bu şerefli yargıçlarımız katiller güruhunu yargılıyor. Ama işte usulü riayet etme zorunluluğu var. Ben bir kez daha şunu gördüm. FETÖ denilen örgüt son derece tehlikeli, ‘ben FETÖ’cü değilim’ deyip, ‘aldığım emir doğrultusunda hareket etmek zorunda kaldım’ deyip başka argümanların arkasına sığınanların tam adını kişisel kanaatim olarak söylüyorum, FETÖ’cü olarak görüyorum. Ben bu mahkemede neyin de tartışıldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Şimdi siz bir askeri emir doğrultusunda talimat almış gelmiş olabilirsiniz. Askersiniz. Askeri bir emir doğrultusunda almış geldiniz. Size söylenen şey ne? Marmaris’te terörist bir insan alınacak. Terör konusunda bir tehdit var, o bertaraf edilecek. Eyvallah. Peki geldiğinizde gördüğünüz manzara ne? Karşınızda üniformalı polisler var. Karşınızda direnen bir halk var halk. Siz o polislere kurşun sıkıyorsunuz, halkın üstüne ateş açıyorsunuz ve bu mahkeme salonlarında halen aldığınız emir doğrultusunda hareket ettiğinizi söylüyorsunuz, örgüt üyesi olmadığınızı söylüyorsunuz ama bilinçli bir biçimde de alçakça ve haince örgüt propagandası yapıyorsunuz, örgüt savunması yapıyorsunuz iddia makamına saldırıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Bu tiyatronun bir an önce sonlanması gerekir”

Mahkeme salonlarındaki bu tiyatronun bir an önce sonlanması gerektiğini ifade eden Metiner, “Alacakları cezayı biliyorlar herhalde, o yüzden kuyruklarını dik tutmaya çalışıyorlar. Pensilvanya'daki İblis'e de ne pahasına olursa olsun arkasında olduklarını göstermeye çalışıyorlar. Bu tiyatronun bir an önce sonlandırılması gerekiyor. Aziz milletimizi tahrik ediyor bu mahkemelerdeki tiyatro safahatı. Ben yüce mahkemeden bu FETÖ’cü alçakların, kanlı güruhun, tetikçi güruhun bir an önce cezalandırılmasını milletimiz adına talep ediyorum. Tabii ki hukuk, hukuksal prosedürler devam edecektir. Demin de gördük, iddia makamına saldırı yapılıyor ama sanıklar grup psikolojisi ile hareket ediyor. İzleyicilerden biri kendini tutamayıp laf ettiğinde de grubun tamamı sürü psikolojisi ile tepki gösteren vatandaşa tepki gösteriyor. Bu demek ki, bu bile tek başına burada örgütlü bir ilişkilenmenin olduğunu ortaya koyuyor. Evet bunlar FETÖ’cüdürler, eli kanlı katiller güruhudurlar ama hukuk ve hukuksal süreç işlediği için mahkemeleri uzatmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“Kemal Bey tiyatro izlemek istiyorsa mahkemelerden birisini izlesin”

"Buradan Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenmek istiyorum" diyen Metiner, “Kemal Bey darbenin kendisine 'tiyatro' demiştin. Tiyatronun nasıl bir şey olduğunu görmek istiyorsan mahkemelerden birini izlemeye gel” derken, terör suçlularının tek tip kıyafet giymeleri ile ilgili soruya ise, “Adalet Bakanlığımız o konuda gerekli çalışma yapıyor. Türkiye bir hukuk devleti. Sonuçta bir karar aldığımızda belirli bir grup için karar almış olmuyorsunuz. Herkesi ilgilendiren bir karar almış oluyorsunuz. Bu konudaki düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Sona varıldığında zaten Adalet bakanımız açıklar. Ama bunların çok ağır bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Dünya ne derse desin, 7 düvel ne derse desin, bu suikast timini, bu Türkiye düşmanı ülkelerin kucağındaki terör örgütü mensuplarının, darbeci katillerin acilen en ağır bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Aksi takdirde milletin vicdanı rahatlamamış olur, hukuk da yerini bulmamış olur. Bu tür savunmalarla, uzatmalarla, sulandırmalarla, küstah tavırlarla, meydan okuyucu tavırlarla adeta hukuk sistemimizden de demokrasimizden de öç alınmış oluyor. Mahkeme salonlarını bir tiyatroya çevirdiler. Ben bu tiyatronun bir an önce sonlandırılmasını bekliyorum. Mahkemelerimiz karar verdiğinde de göreceksiniz, darbenin kendisine 'tiyatro' diyen Kemal Bey ve avanesi bu mahkeme kararları üzerinde de yeni bir tartışma başlatacaklardır, belki tekrar bir adalet yürüyüşü başlatabilirler” yanıtını verdi.(İHA)

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.