Tırıvırı ava izin yok

Dalaman'da balık avında kullanımı yasak olan ''tırıvırı'' satışına yönelik İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrolleri yapıldı.Yapılan Denetimler ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım...

Tırıvırı ava izin yok

Dalaman'da balık avında kullanımı yasak olan ''tırıvırı'' satışına yönelik İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrolleri yapıldı.

Yapılan Denetimler ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; “17 adet ve balık avcıları tarafından HES 3, HES 4 baraj göledinin çevresinde terk edilmiş 15 adet '’tırıvırı’' ele geçirildi. İş yerlerinde ekipler tarafından yapılan denetimlerde satış yapmadığı belirlenen iş yeri yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettik” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, yaptığı açıklamada; “İlçemiz, su kaynakları ve su ürünleri açısından zengindir. Su ürünlerinin ve özellikle balıkların çoğalması için yasalara uygun balık avcılığının sürdürülmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bölgedeki yasadışı balıkçılığın su ürünleri potansiyelini tehlikeye soktuğu değerlendirilmektedir. Yasal olmayan bu araçlar; genelde küçük balıkları (yavru balık) avladığından, balık neslinin yok olmasına, suya atış sırasında veya su içerisinde takılıp koptuğunda, su içerisinde kalarak kendisine takılan balıkların ölmesine, ölü balıkları yemek için gelen diğer balık, yengeç, ördek, karabatak, balıkçıl, su samuru gibi canlıların tırıvırıya dolaşması sonucunda boğularak veya açlıktan ölümlerine neden olmaktadır. Naylondan yapıldığı için de yıllarca yok olmayarak, yukarıda sayılan olumsuzlukları sergilerken ekolojik dengeyi bozmakta ve aynı zamanda çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Yasal olmayan ve yasaklanan bu ağın kullanılmasının engellenmesi, bilinçli ve yasal ortamda balık avcılığı için herkese görev düşmektedir. Su ürünlerinin, su ürünleri ile yaşamını sürdüren hayvanların doğal yaşam alanlarının korunması, üreme ve geliştirilmesi, sorumlu ve sürdürülebilir balık ve su ürünleri avcılığı yapılmasının sağlanması amacıyla kontrol ve koruma faaliyetlerinin etkin ve yaygın yapılabilmesi için çevreye ve doğaya birçok zararı bulunan bu tür malzemelerin kullanıldığını gören vatandaşlarımız ilçe müdürlüğümüzü ve günün 24 saatinde ücretsiz hizmet veren 155 Polis, 156 Jandarma telefon hattını arayarak ihbarda bulunabilirler. Ayrıca bundan sonrada denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.