“Tıp fakültesi ile devlet hastanesi ayrılsın”

Muğla Tabip Odası, Tıp Fakültesi ve Muğla Devlet Hastanesinin aynı binada hizmet vermesinin yanlış olduğunu savunarak bir birinden ayrılması için sınırsızlık meydanında “Tıp Fakültesi Devlet Hastanesinden Ayrılsın” adlı...

“Tıp fakültesi ile devlet hastanesi ayrılsın”

Muğla Tabip Odası, Tıp Fakültesi ve Muğla Devlet Hastanesinin aynı binada hizmet vermesinin yanlış olduğunu savunarak bir birinden ayrılması için sınırsızlık meydanında “Tıp Fakültesi Devlet Hastanesinden Ayrılsın” adlı imza kampanyası başlattı.

Muğla Tabipler Odası, 2011 yılında Muğla Valiliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında imzalanan protokol sonucu Tıp fakültesinin Muğla Devlet Hastanesi ile birlikte hizmet vermesinin yanlış olduğunu belirterek, Tıp fakültesinin Muğla Devlet Hastanesinden ayrılması için imza kampanyası başlattı.

Sınırsızlık meydanında başlatılan imza kampanyasıyla valilik ile üniversite arasından yapılan protokolün iptal edilmesini isteyen Muğla Tabip Odası Başkanı Murat Akgül,hastanede çalışanlar olarak tıp fakültesi ve devlet hastanesinin aynı binada olmasından dolayı kendilerinin takım sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Akgün, “ Nüfusu 850 binin altında olan iller de tek sağlık kuruluşunun hizmet vermesi ön görülmüştür. Bu illerden biri de Muğla idi, Muğla da olmayan Tıp Fakültesi Hastanesi Valilik ve rektörlüğün imzaladığı protokol ile birlikte hizmet vermeye başladı. Fakat biz hastanelerin içinde yaşayanlar olarak çalışanlar olarak bir takım sorunlar ile karşılaştık. Bunun dışında üniversite hastaneleri ile devlet hastanelerinin finansmanından tutun amaçlarına kadar pek çok farklılıklar içerdiği de bilinmekte, üniversite hastanelerin amacı eğitimdir, devlet hastanelerinin amacı ise sağlık hizmeti vermektir. Üstelik bu durumda Muğla’nın nüfusu 851bin ayrıca yaz nüfusunun da daha fazla olduğu biliyoruz, en azından kanun hükmünde kararname artık geçerli midir değil midir bu soruyu da gündeme getirmek istiyoruz. Muğla devlet hastanesinin yerinde kalması modernizasyonu ve yenilenmesi, tıp fakültesi hastanesinin bir an evvel temelinin atılması, açılması tıp fakültesinin kendine yakışır şekilde üçüncü basmak çalışmalarını eğitim başta olmak üzere kendi binasının da yapması ve devlet hastanesi ile protokolün sonlandırılması için böyle bir kampanya başlattık” diye konuştu.

İmza kampanyasına bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’de katıldı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.