Tintin: “Baba mesleğimi, babamla sürdürüyorum”

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren Tintin Forklift isimli işyeri, oto kurtarma ve forklift alanında hizmet veriyor. Babasının mesleğini sürdürdüğünü söyleyen Mustafa Tintin, “Baba mesleğimi,...

Tintin: “Baba mesleğimi, babamla sürdürüyorum”

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren Tintin Forklift isimli işyeri, oto kurtarma ve forklift alanında hizmet veriyor. Babasının mesleğini sürdürdüğünü söyleyen Mustafa Tintin, “Baba mesleğimi, babamla birlikte sürdürüyorum” dedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan küçük sanayi sitesinde oto kurtarma ve forklift alanında Muğla’ya hizmet veren Tintin Forklift i,simli işyerinin genç sahibi Mustafa Tintin, “Daha iyi hizmet için kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Baba mesleği olan oto kurtarma ve forklift alanında kendini geliştirdiğini ve 4 yıl önce babası ile birlikte kendi iş yerlerini açtıklarını dile getiren Mustafa Tintin, mesleğin geleceği olduğunu söyledi.

“AİLE İŞLETMESİYİZ”

Mustafa Tintin, “4 yıldır oto kurtarma ve portif işi yapıyorum.  Daha yeni sayılırız. Babam daha öncede bu mesleği yapıyordu. Orman işletmede çalışıyordu babam sonra bu mesleğe başladı. Başka iş yerlerinde çalışmak yerine kendi işyerimizi açalım istedik ve 4 yıl önce kendi işletmemizi açtık. Yani baba mesleğimi babam ile birlikte sürdürüyorum. Bizim mesleğimizin geleceği var. Bugün en lüks araba bile yolda kalıyor ve bize ihtiyaç oluyor.  Zorlukları var mı? Elbet var. Sonuçta iş makinası kullanıyoruz. Bazı sıkıntılarını elbet yaşıyoruz. Bu mesleği yaparken her gün başka bir bilgi öğreniyorum, kendimi geliştiriyorum. Bu iş bitti demiyorum, sürekli kendimi yeniliyorum. Burada börek işi de yapıyoruz. Tam bir aile işletmesi diyebilirsiniz. Bu işe başladığımızda tabi ki giderlerimiz fazlaydı. Çay için bile çok para veriliyor. Keşke annem gelseydi dedim. En azından hem yemek hem çay giderlerimizi kısarız diye düşündüm. Sonra olabileceğine karar verdim. Sonra konuştuk başka ne yapabiliriz diye. Saç böreği yapmaya karar verdik. Burada olan esnafta sevindi. Önceden yapmıyor annem börekleri, müşteri geldiği zaman taze taze yapıp veriyor. Bu şekilde kendi harçlığını da çıkarıyor annem. Yemek çay parasını dışarı vereceğimize ailem kazansın istedim, öylede oluyor” dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.