Tıkalı damar ameliyatsız açıldı

Sağ bacak ana damarı tamamen tıkalı olan 82 yaşındaki Sadettin Akbay adlı hastanın tıkalı vaziyetteki ayak damarı ameliyatsız olarak açılarak Özel Yücelen Hastanesi’nde bir ilke daha imza atıldı.Sağ ayağındaki şiddetli...

Tıkalı damar ameliyatsız açıldı

Sağ bacak ana damarı tamamen tıkalı olan 82 yaşındaki Sadettin Akbay adlı hastanın tıkalı vaziyetteki ayak damarı ameliyatsız olarak açılarak Özel Yücelen Hastanesi’nde bir ilke daha imza atıldı.

Sağ ayağındaki şiddetli ağrı ve şişme şikayeti ile hastaneye başvuran Akbay'ın, yapılan anjiyografisinde, sağ bacak ana atar damarının (femoral arter ) 8 cmlik tıkanıklığı olduğu tespit edildi. Özel Yücelen Hastanesi'nde gerçekleştirilen yöntemle, ameliyata gerek kalmadan hastanın tıkalı damarı açıldı.

Girişimsel Teknikle narkozsuz ameliyata alınan hastanın bacak ana damarına stent takıldı. İşlem hakkında bilgi veren Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Hakan Filizoğlu şu bilgileri verdi: "Normalde bu tür hastalar narkoz ile hemen ameliyata alınıp mevcut ana damar değiştiriliyordu. Biz farklı bir yöntem kullandık, hastaya lokal anestezi kullanarak  ana damarına girildi ve damar içinden kazıma veya traşlama diyebileceğimiz bir yöntemle damarı açtık. İşlem esnasında hastamız uyanıktı ve narkoz da verilmedi."

Filizoğlu;  Bu yöntemin çok yeni olduğunu ve sayılı bazı merkezlerde uygulandığını belirtirken;   “Sağlık teknolojilerine yaptığımız yatırımlar bizim için çok önemli. Hedefimiz, sürekli gelişen tıp teknolojilerini yakından takip etmektir” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.