Ticaret İl Müdürlüğünün Çalışmaları Değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurumun il genelinde yürütülen çalışmaları hakkında bilgiler aldı.Vali Orhan Tavlı’ya Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya ve Şube Müdürü...

Ticaret İl Müdürlüğünün Çalışmaları Değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurumun il genelinde yürütülen çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Vali Orhan Tavlı’ya Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya ve Şube Müdürü Mehmet Demirtaş tarafından kurumun yürütmekte olduğu çalışma ve faaliyetler ile ilgili brifing sunumu yapıldı.

Brifing sunumunda, kurumun personel sayısı, hizmet binası ile ilgili durumu, işletmelere verilen hizmetler, ilimizde mevcut ticari işletmeler ve bunların kayıtlı olduğu Ticaret/ Ticaret ve Sanayi Odaları, toptancı hallerinin durumu, Hal Hakem Heyetlerinin faaliyetleri, taşınmaz ticareti yetki belgesi ve 2. el motorlu taşıtlar ticareti yetki belgesi ile ilgili çalışmalar, elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun çerçevesinde izinsiz elektronik iletilere uygulanan cezai işlemler, Esnaf ve Sanatkârlara pandemi sürecinde kira desteği ile ilgili devam eden işlemler ve ekmek fiyat tarifeleri hakkında bilgi verildi.

Vali Orhan Tavlı, her yıl Eylül ayında kutlanan Ahilik Haftası ve 2021 yılının Ahi Evran ve Ahilik yılı olarak kutlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi çerçevesinde yapılacak faaliyetler, ilimizde Ticaret Bakanlığı uhdesinde yer alan kooperatiflerin durumu, kadın kooperatiflerine Ticaret Bakanlığı tarafından verilen hibe desteği, Tüketici Hakem Heyetlerinin çalışmaları, haksız fiyat artışı denetimleri, etiket denetimleri ile ilgili çalışmalar, Coronavirüs nedeniyle diğer kurumlarla koordinasyon dâhilinde yürütülen bilgilendirme ve denetim faaliyetleri hakkında İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya’dan bilgiler aldı.

Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon içerisinde çalışmaların daha da geliştirilmesi gerektiğini belirten Vali Orhan Tavlı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen “İşimiz Temiz Projesi”nin pilot illerinden biri olan Muğla’da kadın kooperatiflerinin TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile ortaklaşa hareket etmelerinin temin edilmesi, ilimiz turizmine katkı sağlanması amacıyla deniz taşımacılığı kooperatifleri, turizmi geliştirme kooperatifleri ve kadın girişimi ve işletme kooperatiflerinin işbirliği içinde çalışmaları yönünde girişimde bulunulması, Ahi Evran ve Ahilik Yılı kapsamında Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteği alınarak Muğla’nın sosyal ve tarihi zenginliğini öne çıkaran etkinliklerin düzenlenmesi yönünde talimatta bulundu.

Ziyaretin sonunda Vali Orhan Tavlı, Muğla Ticaret İl Müdürlüğünde görevli personel ile tanışıp bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.