Tıbbi Mümessiler Günü kutlanıyor

14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü bugün bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Tıbbi Mümessiller Günü nedeniyle Muğla Mümessil Derneği’nden bir açıklama yapılarak Tıbbi...

Tıbbi Mümessiler Günü kutlanıyor

14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü bugün bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Tıbbi Mümessiller Günü nedeniyle Muğla Mümessil Derneği’nden bir açıklama yapılarak Tıbbi Mümessiller Günü kutlandı ve mümessillerin sorunları dile geterildi. Yapılan açıklamada şu görüş ve düşünceler yer verildi:

“Bugün bizler için çok güzel bir gün. Bugün “14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü”. Bundan birkaç yıl öncesine kadar camia içinde birlik olabilmeyi hayal dahi edemezken şimdi Tıbbi Mümessiller Günü’nde düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşabilmekten dolayı çok mutluyuz.

Bugün bu basın açıklaması, derneğimizce yaklaşık 20.000 Tıbbi Mümessil meslektaşımız adına tüm yurtta düzenlenen törenlerde tek bir metin olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu açıklama ile amacımız, mesleğimizin toplumumuzca bilinmeyen fonksiyonlarını kamuoyuna tanıtabilmek ve yaşadığımız sıkıntılar hakkında işverenlerimizin ve yöneticilerimize çağrıda bulunabilmektir.

Tıbbi Mümessillik mesleğinin sağlık işindeki fonksiyonları şu şekildedir;

Tıbbi Mümessiller, yasalar ile sınırları belirlenmiş bir şekilde tıp alanındaki en güncel bilgileri hekimlere ulaştırırlar.

Tıbbi Mümessiller, ilaçların etki ve yan etkileri üzerine hekimlerde farkındalıklar yaratarak hastaların daha iyi tedavi edilebilmesi için katkı sağlarlar.

Tıbbi Mümessiller, ilaçlarla ilgili olarak çıkabilecek yan etkilerin 24 saat içinde sağlık bakanlığına bildirilmesi konusunda aracılık görevi üstlenirler.

Tıbbi Mümessiller mesleklerini, kamu hizmetini aksatmadan ve etik değerlere bağlı kalarak yaparlar.

Elbette, mesleğimizin de birçok sorunu bulunmaktadır. Bizler, daha önce herhangi bir meslek örgütüne sahip olmadığımızdan sorunlarımızı yeterince dile getiremedik.  Artık, derneğimiz aracılığıyla sorunlarımızı aktarma fırsatına sahibiz. bunlara çözüm bulabilirsek çalıştığımız firmalarda hedeflenen maksimum verimliliğe daha kolay ulaşabileceğine inanıyoruz.

Temennimiz, dile getireceğimiz konuların, endüstrinin en tepe noktasındaki yöneticiler tarafından detaylıca değerlendirilmesi ve bir çalışma yürütülmesidir. Mümessil Dayanışma Derneği olarak ayrıca, bu sorunların çözümü için bir çalıştay düzenlenmesini teklif ediyoruz. Bu çalıştay oluşturulabilirse her türlü desteği vermeye hazırız.

Son olarak, henüz derneğimize üyeliğini gerçekleştirmemiş olan tüm meslektaşlarımızı www.mudad.org adresine girerek derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Yapılan her üyelik çalışmalarımızda bizlere güç verecektir. Gelin şu üyelik işini artık ertelemeyelim.Çünkü bizler ayrı ayrı değil birlikte daha güçlüyşüz”

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.