TGB’li gençlerin yargılanması sürüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gecen yıl Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdikleri iddia edilen 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi görülen davanın ikinci duruşmasına, “kişi hürriyetini...

TGB’li gençlerin yargılanması sürüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gecen yıl Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdikleri iddia edilen 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi görülen davanın ikinci duruşmasına, “kişi hürriyetini sınırlama ve hakaret” iddialarıyla tutuksuz yargılanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi U.A, S.P, B.K, C.G, Ö.B, H.D, U.R. ve M.Ü. katıldı. Mahkeme, elde olan CD’deki görüntülerin incelenmesi için davayı 17 Ocak 2013’e erteledi.

Bodrum Adliyesi önünde toplanan bir grup da sloganlar atarak sanıklara destek verdi.

TGB Genel Başkanı İlker Yüce, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımızın 16 yılla yargılanması çok garip bir durum. 16 yıl yargılanma sebebi ise kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak haysiyet ve şerefine hakarette bulunmak ile izah ediliyor savcının hazırladığı belgede. Burada ilk ifadeler alındığında bir yeminli tercümanın bulunması gerekiyorken başka bir vatandaş Amerikan askerinin tercümanlığını yapmıştı. Amerika savunma iş birliği teşkilatından resmi bir yazı dava dosyasına eklendi. O resmi yazıda tercümanlık yapan kişinin de Amerikan işbirliği savunma örgütünde çalıştığını öğrenmiş oluyoruz. Dolayısı ile tercümanlık yapan kişi CIA’ın bir elemanı olarak Türkiye’de bulunan kişi tercümanlık yapıyor. Dava dosyasından bulunması gereken tercüman heyetinin özelliğinin yeminli bir tercüman olması gerekiyor. O zaman ortada bir suçta olmuyor şikayetçi yok çünkü mevzu edilen kişilerden başka şikayetçi yok. Burada bir sorun var yeminli tercümanın olmaması tercümanlık yapan kişinin de bizzat Amerikan ordusunun bir görevlisi olması büyük bir problem” dedi. Öte yandan polisin adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.