TES-İş’ten özelleştirme tepkisi

TES-İş Genel Eğitim Sekreteri Feridun Yükselir, Yatağan Termik Santrali önünde düzenlenen eylemde enerji ve maden sektöründeki özelleştirmelere tepki gösterdi.TES-İş Sendikası Genel Araştırma Sekreteri Mehmet Solak ve TES-İş...

TES-İş’ten özelleştirme tepkisi

TES-İş Genel Eğitim Sekreteri Feridun Yükselir, Yatağan Termik Santrali önünde düzenlenen eylemde enerji ve maden sektöründeki özelleştirmelere tepki gösterdi.

TES-İş Sendikası Genel Araştırma Sekreteri Mehmet Solak ve TES-İş Genel Eğitim Sekreteri Feridun Yükselir, Türkiye Maden İşçileri Yönetim Kurulu adına Yatağan ve Milas’ta özelleştirmeye karşı eylemde olan enerji ve maden işçilerini ziyaret etti. TES-İş Sendikası'nın üzt düzey yönetimi, ziyarette Yatağan Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasının ardından yürürlüğe koyulan eylem planına destek vereceklerini açıkladı.

Özelleştirmeleri eleştiren TES-İş Genel Eğitim Sekreteri Ferudun Yükselir, şöyle konuştu: "Bu santrali açmak için çoluk çocuk eşlerimizle kardeşlerimizle buradan Muğla’ya beraber gittik. Kazanmanın yüzde 50'si inanmaktı, yüzde ellisi de savaşmaktır. Görüyorum ki hepiniz inançlısınız, inanmışsınız. İnanan insan kazanır. Kazananların hepsi savaşanlardır, savaşmayan zaten kazanamaz. Biz özelleştirmede suçluyuz, bunu söylemekte bir erdemliliktir. Oturduğumuz yerden konuşmayalım. Özelleştirmelerde biz ne kadar suçluysak sizlerin birçoğu da o kadar suçlu. Ben genel seçimlerden önce bir çok santrale gittim siyasi olarak söylemiyoruz siyasi olarak değerlendirmeyin, hangi partili olursanız olun, birinci partiniz işiniz, işimizdir. Satacaklar, kapının önüne koyacaklar iyi düşünün, iyi taşının. Hangi partiye oy vereceğinizi bir kez daha düşünün. Sıkıyorsa gelip satsınlar. Yarın iş başında olmak isteyen bugün burada olmak zorundadır."

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.