TES-İŞ mücadeleye “devam” dedi

Yatağan ilçesinde bir araya gelen TES-İŞ Sendikası komisyon üyeleri, enerji sektöründe yaşanan özelleştirmelere karşı mücadeleye devam kararı aldı.Toplantıya TES-İŞ Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, TES-İŞ Teşkilat...

TES-İŞ mücadeleye “devam” dedi

Yatağan ilçesinde bir araya gelen TES-İŞ Sendikası komisyon üyeleri, enerji sektöründe yaşanan özelleştirmelere karşı mücadeleye devam kararı aldı.

Toplantıya TES-İŞ Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, TES-İŞ Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan ve sendika temsilcileri ile YEAŞ Yatağan Termik Santrali’nde iki vardiyada çalışan yaklaşık 150 işçi katıldı. Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi (YEAŞ), Yatağan Termik Santrali’nde yapılan toplantı, TES İŞ Sendikası Yatağan Şubesi Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan’ın Enerji özelleştirmelerinde gelinen nokta ve gündemle ilgili bilgi vermesiyle başladı. Daha sonra komitede özelleştirmeye karşı mücadelede izlenecek yol, gösterilecek tepkiler ve işyerinde çözüm bekleyen diğer sorunlar üzerine önemli kararları alındı.

TES İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkan Fatih Erçelik, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, “Bundan sonra termik santrallerde örgütlü şubelerde alınacak her türlü eylem kararlarını hep birlikte uygulama kararı aldık. Her zaman söylüyorum Yatağan başka yerlere benzemez, özelleştirilmesi kanlı olur. Böyle tek yumruk olduğumuz sürece kenetlenerek kurduğumuz barikatlarımızı kimse yıkamaz. Dün danışmanlık hizmeti veren firmaları nasıl püskürttüysek, alıcı firmaları da geldikleri gibi gönderip, tarihi yeniden yazacağız. Gelecekleri varsa görecekleri de var. Gerekirse şalter indirerek işyerlerimiz ve madenlerin peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bizler özelleştirmenin ne demek olduğunu yem fabrikasında, süt fabrikasında, SEKA’da, TEKEL’de gördük. İşimize, aşımıza, geleceğimize sahip çıkma kararlılığı için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm çelişkileri ve ayrışmaları ortadan kaldırılarak, birlik ve beraberlik içinde yeniden Yatağan’ın geçilmez olduğunu göstermek, bedeli ne olursa olsun işine, aşına ve ülkenin geleceğine sahip çıkmak adına mücadeleyi sonuna kadar devam edeceğiz. Özelleştirmeden bölge halkının göreceği zarar ve bölgenin ekonomik anlamda olumsuz yönde etkileneceği ve adeta sıkılmış limona döneceği anlatacağız. Güçlü bir kamuoyu desteği sağlamak, bundan sonra yapılacak tüm eylemleri aynı kaderi paylaştığımız maden işçileriyle birlikte gerçekleştirmek ve komite toplantılarının daha sık yapılması kararını aldık" dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.