“Teröristle pazarlık yapılmaz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi adına bir açıklama Yapan Av. Cüneyt Erkmen Özbayır, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kışladaki bayrağın terör örgütü yandaşlarınca indirilmesine tepki gösterirken; “ Çözüm süreci...

“Teröristle pazarlık yapılmaz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi adına bir açıklama Yapan Av. Cüneyt Erkmen Özbayır, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kışladaki bayrağın terör örgütü yandaşlarınca indirilmesine tepki gösterirken; “ Çözüm süreci bahanesiyle müdahale edilmemesi siyasi çözümsüzlüğü dayatır.” Dedi.

Özbayır açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi: “Bayraklar ulusların bağımsızlık sembolüdür. Savaşta dahi başka ulusların bayrağına saygı göstermek en hafifinden nezaket kuralıdır. Unutmayalım ki Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’in kurtuluşundan sonra Karşıyaka’da eve girerken kapıda yere serilen Yunan bayrağını yerden kaldırtmış ve Yunan halkının onuruna saygı göstermiştir.

Türk bayrağı rengini Ulusal kurtuluş savaşında kanını akıtan ecdadından almış, bugüne dek yurt semalarında nazlı nazlı dalgalanmaktadır. Ancak son günlerde bölücü örgüt yandaşlarınca bayrağımıza karşı saldırılar hız kazanmıştır. Son olarak dün Diyarbakır’da askeri bir tesis içerisinde tel örgüleri aşarak gönder direğine tırmanan bir hain tarafından bayrağımız gönderden indirilmiş ve yandaşlarına atılmıştır.

Öncelikle Türk ulusunun onuruna yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz. Ancak dikkat çekilmesi gereken vahim bir durum vardır. Bayrak askeri bir kışla içerindeki gönderden indirilmiş ve yandaş topluluğuna atılmıştır. Bayrağımıza bu cüretkâr ve saygısız tecavüzü yapan kişiye Çözüm Süreci kisvesi altında neredeyse pamuğa sarılır gibi müdahalede bulunulmaması asla kabul edilemez.”dedi.

İstifa çağrısı

Kışladan bayrağımızın indirilmesi sırasında bütün sorumluların derhal istifa etmesi gerektiği çağrısında bulunan Özbayır, şunları ekledi:

“Daha ne olması beklenmektedir. Yollar kapatılıp, yüzleri poşu ile gizlenmiş teröristler tarafından kimlik kontrolünün yapıldığı, Devlete meydan okurcasına ülkenin doğusunda estirilen teröre Çözüm Süreci bahane gösterilerek müdahale etmemek siyasi çözümsüzlüğü dayatır. Teröristle pazarlık yapılmaz. Devlet çözüm yollarını arayarak yürürlüğe koyar ancak bunu yaparken bağımsızlık hakkından vazgeçemez. Hele hele ülkeyi bölünmeye götürecek adımları asla atamaz. Teröriste verilen ödünler giderek küstahlaşmalarına ve pervasızca davranmalarına neden olur.

Atatürk İlke ve Devrimlerine gönülden bağlı yurttaşlar olarak bu tür girişimlere iktidar tarafından sağduyulu ancak ödün vermeyen bir yaklaşım gösterilmesini, son bayrak olayı nedeni ile sorumluların en üst kademelerden başlayarak istifa etmelerini beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.