“Terörist gibi götürüldüm kahraman gibi geri döndüm”

Göreve iade edilen Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basına açıklama yaptığı esnada gözyaşlarını tutamadı.Görevinin iade edilmesinin ardından dün sabah göreve başlayan Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'un...

“Terörist gibi götürüldüm kahraman gibi geri döndüm”

Göreve iade edilen Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basına açıklama yaptığı esnada gözyaşlarını tutamadı.

Görevinin iade edilmesinin ardından dün sabah göreve başlayan Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'un makama girişi sırasında uzun kuyruklar oluştu. Tebrikleri kabul eden Kocadon, vatandaşlara karanfil atarak halkı selamladı. Bodrum belediyesinin girişinde 4 koç kesecek olan vatandaşlara ise koçları kesmemelerini söyleyen Kocadon, "yeter artık kan dökülmesin" dedi.

Belediyenin merdivenlerinden vatandaşlara seslenen Kocadon, görevine kaldığı yerden devam edeceğini belirterek “Sizin sevginiz karşınızda ağlamamak mümkün değil, sizlerin sayesinde kahraman gibi geri döndüm” dedi.

Alkışlar arasında makamına çıkan Kocadon, gazetecilerin sorularını yanıtlarken gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık 5 ay sonra makamına giren Kocadon’u, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Yalıçiftlik Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk yalnız bırakmadı.Burada bir açıklama yapan Kocadon, “Baştan beri söylüyorum yüce Türk adaletinin büyüklüğü ve içişleri bakanlığımızın takdiri ile tekrar 5 ay sonra görevimin başına döndüm. Halkıma ve devletime hiçbir zaman kırgın değilim. Özellikle Bodrum Kaymakamımızın büyük gayretleri ile görevimizin başına döndüm. Bodrum Kaymakamımızın kırgınlık ve küskünlükleri son verilme talebini bende yerine getirdim. Bir daha söylüyorum kimseye kırgın ve küs değilim. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sizlerin sevgisi beni çok mutlu etti. Yaşarken bu duyguları görmek çok güzel. Terörist gibi götürüldüm kahraman gibi geri döndüm” dedi. Kocadon, konuşmasının son kısmında gözyaşlarına boğuldu. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire’nin omuzuna kafasını yaslayan Kocadon, bir süre ağladı.

Polisler tarafından gözaltına alınarak yürütüldüğü yoldan belediyeye gelen Kocadon’u yüzlerce kişi karşıladı. Araçtan kendisi ile birlikte gözaltına alınarak tutuklanan belediye personeli Haluk Ayti ve Onur Çevik ile inen Kocadon, hazır bekletilen kurbanları “Türkiye’de çok kan akıyor, bir kanda biz akıtmayalım diyerek” kestirmedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 1 Haziran’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve 99 gün cezaevinde kalmıştı. Bu süreçte görevden uzaklaştırılan Mehmet Kocadon Kurban Bayramı’ndan önce içişleri bakanlığı tarafından görevine iade edildi. Bayramda düzenlenen resmi törenlere katılan Kocadon, dün sabah beş ay sonra ilk defa makamına geldi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.