Termik santrallerine filmli direniş

Milas’a 3. termik santralin kurulmasına karşı çıkan Karacahisar köylüleri, Yalıkavak Film Festivali’nde seslerini duyurmaya hazırlanıyor.Haber MerkeziMilas’a 3. termik santralin kurulacağı yer olarak açıklanan Karacahisar...

Termik santrallerine filmli direniş

Milas’a 3. termik santralin kurulmasına karşı çıkan Karacahisar köylüleri, Yalıkavak Film Festivali’nde seslerini duyurmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi

Milas’a 3. termik santralin kurulacağı yer olarak açıklanan Karacahisar köylüleri, termik santralin kurulmaması için tepkilerini göstermeye devam ediyor. Zaman zaman bir araya gelip imza kampanyaları düzenleyen köylüler, son olarak 16-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Yalıkavak Film Festivali’nde bir araya gelerek tepkilerini koymaya hazırlanıyor.

Film festivalinde Karacahisar köylüleri, Muğlalı yönetmen Yüksel Aksu’nun Bafa’nın Pınarcık köyünde çekilen termik santral yapımını isteyen köylülerin ve köye sonradan yerleşen çevrecilerin mücadelelerini anlatan “Entelköy-Efeköy’e Karşı” filmini izleyecek. Karacahisar’da da yaşanan olaylar filmin senaryosunu aratmıyor.

Geçtiğimiz aylarda TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş’ın Milas’a 3. termik santralin kurulacağı açıklamasının ardından Milas Belediyesi, Milas ve Bodrum Kent Konseyi organizatörlüğünde köylülerin geniş katılımının sağlandığı imza kampanyası başlatıldı. Termik santralin kurulmaması için tepkilerini her fırsatta gösteren köylüler ve çevre beldelerdeki vatandaşlar, şimdi de Yalıkavak Film Festivali’nde senaryosunun Karacahisar’da yaşanan olaylara nerdeyse birebir benzediği “Entelköy-Efeköy’e Karşı” filmini seyredecek.

Termik santralin kurumasına karşı olan herkesi, 17 Ağustos saat 21.00’de gerçekleşecek film gösterimine davet eden Karacahisarlılar, aynı zamanda başlatılan imza kampanyasına da desteğe çağırdı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.