Tercih yapacak öğrencilere uyarı

Muğla Final Dergisi Dershanesi Yöneticisi Ali Coşkun, YGS/LYS sınavlarına giren ve tercih yapacak olan öğrencilere uyarılarda bulundu.Muğla Final Dergisi Dershanesi Yöneticisi Ali Coşkun,  YGS/LYS sınavlarına giren öğrencilere...

Tercih yapacak öğrencilere uyarı

Muğla Final Dergisi Dershanesi Yöneticisi Ali Coşkun, YGS/LYS sınavlarına giren ve tercih yapacak olan öğrencilere uyarılarda bulundu.

Muğla Final Dergisi Dershanesi Yöneticisi Ali Coşkun,  YGS/LYS sınavlarına giren öğrencilere tercih yaparken dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Öğrencilerin tercih yaparken dikkat etmeleri gereken hususları anlatan Dershane Yöneticisi Ali Coşkun, bir adayın ilgilerine ve yeteneklerine uygun bir meslek seçmesi, yaşam başarısının en önemli adımı olduğunu söyledi.

Doğru tercih yapmayan öğrencilerin girdikleri okulları isteksiz okumak zorunda kaldıklarını belirten Ali Coşkun, “Doğru tercih yapılmadığı taktirde zaman ve kaynak israfına yol açıyor. Hatta bazen iki üniversite bitirdiği halde henüz yeteneklerine uygun bir mesleği bulamayan insanlara bile rastlıyoruz. Öğrenciler bazı fakülteleri adının cazibesine kapılarak yazıyor ancak okula başladığında büyük hayal kırıklığı yaşıyor” dedi.

Seçilecek mesleğin öğrencilerin gelecekleri olduğunu unutmamaları gerektiğini ifade eden Coşkun, “Seçeceğiniz mesleğin ömür boyunca sizin unvanınız olacağını unutmayın. Meslek seçiminizde; mesleğin faaliyet alanlarının, bu mesleği seçenlerde aranan niteliklerin, önümüzdeki 10 yıl içinde mesleğin durumunun, mesleğin kazanç durumunun, mesleğin iyi ve zor yanlarının neler olacağını araştırmalısınız Meslek Seçiminde mesleklerle ilgili aile bireyleri, rehber öğretmenlerden ve o mesleği yapan kişilerden yardım almanızı öneririm” diye konuştu.

Coşkun ayrıca, tercih süresinin 7-17 Temmuz tarihleri arasında olduğunu bir adayın en fazla 30 tercih yapabildiğini söyledi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.