TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Muğla'nın Milas ilçesinde Serhat Kantaş tarafından göğsünden vurularak öldürülen Bensu Narlı cinayetinin ardından olaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, olayın takipçisi olacağını belirtirken,...

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Muğla'nın Milas ilçesinde Serhat Kantaş tarafından göğsünden vurularak öldürülen Bensu Narlı cinayetinin ardından olaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, olayın takipçisi olacağını belirtirken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Sinem Karakaya

Milas’ta 23 yaşındaki Bensu Narlı, kıskançlık krizine giren sevgilisi Serhat Kantaş’ın tabancasından çıkan ve kalbine isabet eden kurşunlara yenik düştü. Olayın ardından kadın cinayetlerine tepki, çığ gibi büyümeye başladı.

Sosyal medya gösterilen tepkiler şu şekilde:

Milas Belediye Başkanı Muhamet Tokat: “Acı veren bir kadın cinayeti daha. Hem de, ne yazık ki bu sefer Milas’ımızda yaşandı. Şiddetle, nefretle lanetliyoruz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: “İsimler, şehirler değişiyor ne yazık ki kadın cinayetleri, şiddet olayları bitmiyor. Milas ilçemizden gelen haberle yine yüreğimiz yandı. Bensu Narlı evladımızı da ne yazık ki bu şiddete kurban verdik. Merhumeye Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Artık yeter” dedi.

Ak Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir: “Bir genç kızımızı daha cinayete kurban verdik. Her türlü şiddetle mücadelede sonuna kadar kararlıyız. Bensu Narlı kızımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “Ülkemizin en can yakıcı sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Bugün, Muğla Milas’ta bir kadının daha erkek şiddeti sonucu yaşam hakkı elinden aldı. Mevcut yasalar etkin bir şekilde uygulanmalı ve caydırıcı tedbirler ivedilikle alınmalıdır!”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut: “Yine güne yeni bir acıyla uyandık. Milas'ta yaşayan Bensu Narlı, Serhat Kantaş tarafından yaşamdan koparıldı. Artık her seferinde kınıyoruz demekten bıktık. Artık yeter, bitsin bu cinskırım. İstanbul sözleşmesini tartışacağınıza etkin uygulayın. Gülüşlerimizi soldurmayın” dedi.

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci: “Her gün üç kadın cinayeti işleniyor bu ülkede! Bu konuda adım atmak için hepimizin ölmesi mi bekleniyor? “ diyerek tepki gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, “Bir kadın daha hayattan koparıldı. Muğla’da yaşayan 23 yaşındaki Bensu Narlı kıskançlık bahanesiyle Serhat Kantaş tarafından göğsünden vurularak öldürüldü. Kadın cinayetlerine karşı yasalarımızla ve duruşumuzla mücadele etmek ortak sorumluluğumuzdur” dedi.

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.