TEOG SINAVI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavı Muğla’da sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Muğla il genelinde 11 bin 650 8.sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG Sınavı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde...

TEOG SINAVI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavı Muğla’da sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Muğla il genelinde 11 bin 650 8.sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG Sınavı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde de yapılan TEOG Ortak Sınavlar Muğla’da  aynı anda gerçekleştirildi. Öğrenciler, 28 Nisan Pazartesi günü yapılan ilk oturumda sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden; 29 Nisan Salı günü oturumunda ise Fen ve Teknoloji, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girdiler. Ayrıca 28-29 Nisan’daki sınavlara katılamayan öğrenciler için 10-11 Mayıs’ta mazeret sınavları gerçekleştirilecek.

Sınav esnasında İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve Maarif Müfettişleri Başkanı Fikret Süren sınav merkezi olan Menteşe Bayır Ortaokulu ile Çiftlik Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerle sınıflarında ve okul bahçesinde bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar öğrenci ve velileriyle bir süre sohbet etti. Heyecanlı öğrencilerin sınava yönelik moral ve motivasyonlarını arttırarak sınava ilişkin tavsiyelerde bulundu. Öğrenciler ise kendi okullarında ve hafta içi ders saatlerinde sınava girdikleri için sınav heyecanı yaşamadıklarını belirttiler.

TEOG Ortak sınav yönteminin öğrenci başarısını arttırdığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Çınar, sınavların gerçekleştirilmesinde mesai saati gözetmeksizin sabah saat 05:30’da göreve başlayan idarecilere, öğretmenlere, memurlara, güvenlik görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.