Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde...

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,76 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,51 artış gerçekleşti.

Haber Merkezi

Temmuz enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 11,76, aylık yüzde 0,58 artış gösterdi. TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,76 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,51 artış gerçekleşti.

EN FAZLA PAYI ET, BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİ ALDI

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, gıda ve alkolsüz içeceklere yapılan harcamalarda en büyük payı yüzde 19,4 ile et, balık ve deniz ürünleri alırken, bunu yüzde 17,8 ile ekmek ve tahıllar, yüzde 16,6 ile sebzeler, yüzde 13,9 ile süt, peynir ve yumurta izledi. En düşük paya sahip harcama grupları ise, yüzde 2,3 ile diğer gıda ürünleri, yüzde 3,2 ile kahve, çay ve kakao, yüzde 3,8 ile alkolsüz içecekler olarak sıralandı.

Araştırma sonuçlarına göre, en düşük gelire sahip yüzde 20’lik gelir dilimindeki haneler toplam tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içeceklere yüzde 30,7 pay ayırırken en yüksek gelire sahip yüzde 20’lik gelir dilimindeki haneler yüzde 15,3 pay ayırdı.

En düşük gelire sahip yüzde 20’lik gelir dilimindeki hanelerin gıda harcamalarının yüzde 19,9’unu ekmek ve tahıllar, yüzde 18,8’ini sebzeler, yüzde 17,3'ünü ise et, balık ve deniz ürünleri oluşturdu. En yüksek gelire sahip yüzde 20’lik gelir dilimindeki hanelerin gıda harcamalarının yüzde 21,1’ini et, balık ve deniz ürünleri, yüzde 15,6’sını ekmek ve tahıllar, yüzde 14,4’ünü sebzeler oluşturdu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.