Temizlik araçlarına uydu takibi

Muğla Belediyesi belediye bünyesinde temizlik hizmeti veren tüm araçlara uydu takip cihazı takarak vatandaşlardan gelen çöplerin alınmadığı yönündeki şikâyetleri uydu takip cihazları ile çözüme kavuşturuyor.Muğla Belediyesi...

Temizlik araçlarına uydu takibi

Muğla Belediyesi belediye bünyesinde temizlik hizmeti veren tüm araçlara uydu takip cihazı takarak vatandaşlardan gelen çöplerin alınmadığı yönündeki şikâyetleri uydu takip cihazları ile çözüme kavuşturuyor.

Muğla Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Salih Tufan yaptığı açıklamada, uydu vasıtasıyla dijital harita üzerinde izlenen araçların, 6 aylık geçmişi dahil, güzergâhı, hızı, çalışma saatleri, çalışma bölgesinde olup olmadığı gibi bilgilerin anlık takip edilebileceğini belirtti. Tufan “1999 yılında, çöp konteynırları görüntü, gürültü kirliliğine ve özellikle yaz aylarında koku ve sinek sorunlarına neden olduğu ayrıca; yakınına park eden araçlar nedeni ile de çöp araçları tarafından boşaltılamadığı için kaldırılmıştır. Bu nedenle Muğla şehir merkezi nüfusunun yaklaşık yüzde 80’ini barındıran Muslihittin, Orhaniye ve Emirbeyazıt Mahalleleri için akşamları saat 21.00, diğer mahalleler için ise sabah saatlerinden itibaren çöp saati olarak belirlenmiştir” dedi.

Uzun süredir başarılı bir şekilde yürütülen atık yönetiminin yıllar içerisinde çeşitli kereler yöntem değiştirerek çağa ayak uydurduğunu belirten Tufan, “Yıllar öncesinde Hacırüstem, Karşıyaka, Balıbey vb. mahallelerin rampalı ve dar sokakları nedeni ile sandık taşıyan katırlar kullanılarak toplanan çöpler daha sonraları sırasıyla traktörler, üstü açık kamyonetlerle toplanmış ve günümüzde ise modern sıkıştırmalı temizlik araçları ile toplanmaktadır. Şimdi ise yeni bir uygulama ile tüm temizlik araçlarına araç takip sistemleri entegre edilmiştir. Bu sayede vatandaşlarımızdan gelen; çöpüm alınmadı, çöp arabası gelmedi gibi şikâyetleri en aza indirmeyi hedefliyoruz. Uydu vasıtasıyla dijital harita üzerinde izlenen araçların, 6 aylık geçmişi dahil, güzergâhı, hızı, çalışma saatleri, çalışma bölgesinde olup olmadığı bilgileri anlık olarak takip edilebilecek” dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.