Tekneciler bilgilendirildi

Fethiye kordon boyunda Tekne Atık Alım Tesisini ilçeye kazandıran Fethiye Belediyesi, körfezin kirlenmesini önlemek amacıyla yaptığı çalışmaların yanı sıra Dünya Çevre Haftası dolayısıyla ilçedeki tüm teknelerde bilgilendirme...

Tekneciler bilgilendirildi

Fethiye kordon boyunda Tekne Atık Alım Tesisini ilçeye kazandıran Fethiye Belediyesi, körfezin kirlenmesini önlemek amacıyla yaptığı çalışmaların yanı sıra Dünya Çevre Haftası dolayısıyla ilçedeki tüm teknelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

TEMA ve Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü personellerinin katıldığı bilgilendirmeye minik tema üyeleri de katıldı. Kordon boyunca özellikle 12 Adalar turlarına çıkan teknelere yapılan bilgilendirmede, geziler sırasında biriktirilen atık yağ ve geri dönüşülebilir malzemelerin depolanması gerektiği belirtildi. Atık yağların biriktirilmesi ve denize dökülmemesi için bidonları eksik olan tekne çalışanlarına atık yağ biriktirme bidonları da dağıtıldı. Sadece Dünya Çevre Haftası değil, her zaman bu bilgilendirmeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Sorumlusu Selver Hatice Kabak, “Geri kazanılabilir atıkların ayrıştırılması gerektiğinin ve atık yağlarında doğaya ve çevreye ne kadar zararlı olduğunu anlattık. Belediyemiz gün içerisinde çevreci bisikletlerle atık yağları ve geri dönüşülebilir malzemeleri zaten topluyor. Etkinliğimize katılan yavru TEMA’lara da bu kapsamda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEMA Fethiye Sorumlusu Okyay Tirli ise, “Fethiye Belediyesi öncülüğünde bu proje 7 yıldır devam ediyor. Bir yılda 140 ton yağ toplanmış. Fethiye Belediyesi bu projeyi başlatmadan önce bu rakam sıfırdı. Şimdi de bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Bu etkinlikler sürecek” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.