Tekne sahiplerine uyarı

Muğla valisi Amir Çiçek imzası ile yayımlanan genel emirde Köyceğiz ve Dalyan kanallarında tekne turu düzenleyen teknelerin mevcut iskele dışında yolcu indirme ve bindirmeleri yasaklanırken, Dalyan boğazının Köyceğiz gölüne...

Tekne sahiplerine uyarı

Muğla valisi Amir Çiçek imzası ile yayımlanan genel emirde Köyceğiz ve Dalyan kanallarında tekne turu düzenleyen teknelerin mevcut iskele dışında yolcu indirme ve bindirmeleri yasaklanırken, Dalyan boğazının Köyceğiz gölüne bakan kısmında doğal habitatın korunması amacıyla ateş ve mangal yakılması yasaklandı.

Muğla vali Amir Çiçek imzası ile gönderilen yazıda, “Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında ticari faaliyette bulunan teknelerin Dalyan Boğazı mevkiinde yer alan hâlihazırdaki mevcut iskeleler dışında yolcu indirmeleri ve bindirmeleri can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yasaklanmıştır. Dalyan Boğazının göle bakan kıyı kesiminde kumul habitatın ve doğal yaşamın korunması amacıyla ateş ve mangal yakılması yasaklanmıştır. Yukarıda yasaklanan hususlara uymayanlar hakkında İl İdaresi Kanununun 66.maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacaktır” denildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.