Tekne fareleri kameralara takıldı

Bodrum ilçesinde kıyıda bağlı olan teknelerin motorlarını çalan hırsızlar güvenlik kameralarınca görüntülendi.Güvercinlik mahallesinde son iki günde kıyıda bağlı olan yatların ve teknelerin motorlarının çalınması üzerine...

Tekne fareleri kameralara takıldı

Bodrum ilçesinde kıyıda bağlı olan teknelerin motorlarını çalan hırsızlar güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Güvercinlik mahallesinde son iki günde kıyıda bağlı olan yatların ve teknelerin motorlarının çalınması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Bir evin güvenlik kameralarına yansıyan tekneyi çalan 3 hırsız küçük bir balıkçı teknesine yanaşıyor. Teknenin ipini söken hırsızlar deniz kenarından tekneyi başka bir bölgeye götürerek teknenin motorunu çalıyor. Evser Çalım isimli emekli öğretmenin kapısının önünde duran balıkçı teknesini çalarak motorunu alan hırsızların daha sonra bölgede bulunan 5 teknenin daha motorunu çaldığı ve yaklaşık 10 teknenin de motorunu çalmak için hırsızlık girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Aynı gün 5 tekne motoru çalan hırsızlar daha sonra tekneleri denize bırakıyor. Çalım’ın evindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler sonrası hırsızları yakalamak için jandarma harekete geçti. Hırsızların araçlarını takibe alan jandarma, hırsızları mobese kameralarından ve çevredeki güvenlik kameralarının görüntüleri yardımı ile kıskıvrak yakaladı.

Teknesinin motoru çalınan Çalım ise, 14 yıldır aynı bölgede oturduğunu belirterek “Pazar gecesi saat 2:00 civarında 3 kişi hırsızlıktan 1 saat önce otomobille kapımın önünden geçiyorlar. Daha sonra çok rahat bir şekilde gelip teknenin ipini çözüyorlar. Kıyıdan tekneyi götürerek kayalıkların orada tekne motorunu çalıyorlar. Aynı gece içerisinde 5 tekne motorunu söküyorlar. Yaklaşık 10 teknenin de motorunu sökmeye çalışıyorlar. Kameralardan yola çıkan jandarma ise hırsızları yakaladı” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.